Jeftini set kistova - fake-ovi Everyday Minerals :D

23:43

Za ljubiteljice kistova, evo jedan post :D

Naručila sam s Tmart stranice ovaj set za nekih 13,50$. Paketić je došao za nekih 2 tjedna i onda je krenulo isprobavanje ovih kistova.


Kada sam otvorila paket, ovi kistići su malo smrduckali, na onu kinesku gumu/plastiku, ali je sa prvim pranjem taj smrad skroz nestao.

Oprala sam ih sapunom, skupa sa RT kistovima, čisto da usporedim koliko se brzo suše.

RT kistovi su se osušili za par sati, dok se ovi malecki kabukiji nisu tako brzo osušili, njima je trebalo pola dana sigurno za sušenje.

Kistovi su jako mekani, pogotovo ovi veliki kabukiji i kist za rumenilo, što me zapravo iznenadilo, ali pozitivno :D Svi kistovi su napravljeni od umjetnih vlakana.

I još jedna stvar što me iznenadila je Everyday Minerals žigić/logo na svakom kistu. Stvarno su se potrudili napraviti vjerodostojnu kopiju EM kistova, ali koliko je ona vjerodostojna vam ne mogu reći jer ne posjedujem niti jedan EM kistić :D

No idemo na svaki kist posebno i na njegovu namjenu koju sam mu našla :D A i napraviti ću usporedbu s nekim od RT kistova da biste stekli dojam o njihovoj veličini i obliku :) Na gornjoj slici kistovi su numerirani radi lakšeg snalaženja i da ne ponavljam slike cijelih kistova :D
1. Okrugli kabuki

Ovo je okrugli kabuki iz seta i nejgova usporedba sa RT kistovima. On se prilikom pranja nije uopće linjao, sve je čvrsto i na mjestu, dosta je gust (ista gustoća kao Expert face, a gušći od Buffing kista), preeeemekan i nježan na koži.

Koristila sam ga za nanošenje tekućeg pudera i prilikom toga sam primjetila da upije dosta pudera u sebe i da zbog toga manje pudera ide na lice, te s njim dobijete slabije prekrivanje pudera.

Ali sa njime možete koristiti i bilo koje praškaste proizvode i idealan je za blendanje istih zbog svog okruglog oblika i jako jako mekanih dlačica. Zaista dobar kistić, te ga jako volim što je toliko nježan.2. Ravno rezani kabuki

Ovaj kistić sam koristila sa testerom EM pudera i lijepo odradi posao utrljavanja pudera na lice. Njega također možete koristiti za blendanje i praškaste proizvode, ali mi je za to ipak malo draži okrugli kabuki iz ovog seta. Također kao i spomenuti kistić je isto jako jako mekan i nježan na koži.

Prilikom pranja je ispala samo jedna dlačica.
3. Kist za rumenilo

Ovaj kist me instant podsjetio na RT Powder brush! Zapravo oblikom je ovo mini verzija tog kista i ja ga obožavam za rumenilo! A on mi je i favorit iz ovog cijelog seta. Zamijenio je i moj ljubljeni RT Blush brush i samo s njim nanosim rumenilo.

On taj posao odrađuje odlično, mekan je i nježan na licu, a opet dovoljno čvrst da lijepo izblenda rumenilo na licu. Čvršći je nego RT Blush brush i manji, te mi ta njegova veličina odlično odgovara za moje lice. Još jednom da kažem, OBOŽAVAM GA!

Prilikom pranja nije ispala niti jedna dlačica.


4. Kist za tekući puder

Nemam što previše reći o ovome kistu jer ovakve kistove zapravo i ne koristim stoga ga preskačem :D Samo ću reći da prilikom pranja nije ispala niti jedna dlačica :D5. Mini kabuki kistić

Hehe, koji li sam naziv smislila :D Dakle on me oblikom podsjetio na ova 2 RT kista na slici zbog svoje veličine, ali za razliku od Setting kista ovaj je skroz okrugli, a za razliku od Contour kista ide manje u špic. Zapravo izgleda kao veći braco nekog kista za blendanje očiju.

Mekan je i dosta mali da posluži kao kistić za konturiranje kao i RT kistić ili kao kistić za puder u prahu ako ga trebate nanijeti samo na neka određena mjesta.

Ovaj kistić također nije ispustio niti jednu dlakicu pri pranju.


6. Kistić za korektor

Odmah da na početku napomenem, ovaj kistić je sa svoje lijeve strane prilikom pranja pustio barem 50 dlačica, samo su se počele izvlačiti i onda su odjednom stale i više niti jedna dlačica nije ispala, weird...

Ali uglavnom, ovo je jedan solidan kistić za korektor.7. Kistić za bledanje sjenila

Ovaj kistić nije pušao dlačice pri pranju, ali njegov oblik mi i odgovara i ne odgovara... Po mom ukusu malo je predugačak i nedovoljno gust, ali može se iskoristiti za blendanje nekih svijetlijih sjenila koje ne zahtijevaju previše blendanja na koži. Jer sa tamnijim sjenilima se s ovim kistom trebate malo i pomučiti :D

Ok kist, ali definitivno malo razočarenje za mene.


8. NeZnamKakoDaGaNazovem kist

Ovaj kist je malo čudan, u širinu širok, kos, ali jako raštrkan... Uglavnom, neka namjena bi mu bila blendanje, ali samo to... Ne znam za što drugo da ga koristim, nekako mi se i ne sviđa previše.


9. Pencil kist - kist za razmazivanje

Već dulje vrijeme hoću naručiti kist kao što je ovaj za razmazivanje olovke npr ili za highlight u kutu oka i za to sve je ovaj kistić super. Dovoljno je čvrst za sve što sam nabrojala i ja ga jako volim :D

Nije puštao dlačice tijekom pranja i kao što vidite veličinom i oblikom je sličan Essence kistu, samo što je dosta čvršći.


10. Kosi kist za sjenilo/obrve...

Još jedan kistić koji jako jako volim! Koristim ga za nanošenje crnog/tamno smeđeg sjenila uz rub trepavica umjesto tuša i za popunjavanje obrva. Obadva posla obavlja savršeno i ovaj kistić u ovom setu je pun pogodak!

Veličinom je slican Essence kistu na slici, samo što je širi i kraći, te mi njegov oblik savršeno odgovara :D

Ni on nije puštao dlačice tijekom pranja.

Da sumiramo ovaj post, solidan set sa vrlo dobrim kistovima i par njih koji mi se nisu svidjeli, ali sam u globalu jako jako zadovoljna njima. Posebno kabukijima jer su tako slatki i mekani i mogu poslužiti u razno razne svrhe. A dobila sam i jedan kosi kistić kojeg obožavam i pencil kist kojeg već dugo želim :)

Sviđa li vam se ovaj set? Planirate li ga možda isprobati? :)

You Might Also Like

1 komentari

 1. Tank extractors also come with heating units that very heat your own extraction remedy which in turn yields a cleaner carpeting.
  You can easily find carpet cleaning machines for home use between $100 as well as $400.
  No matter how scrupulous you are with cleaning your carpet you
  need to call in the carpet cleaning to steam wash your
  carpet once in a way to remove the dust mites and other allergens that are certain to be found in every carpet.


  Here is my homepage ... rug cleaners San Jose Ca

  OdgovoriIzbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin