Što kada vam je kreditna kartica hakirana?

21:35


O ovoj temi moram jednostavno progovoriti jer mi se prošli tjedan dogodilo nešto što nisam nimalo očekivala.

Sada ću vam i ispričati što.

Dakle, u petak 8.5. sam imala normalni jutarnji ritual uz kavicu. Provjera mailova i odgovaranja na iste.

Dočekao me hladan tuš kada sam vidjela mail od PayPal-a da je dopuštena transakcija od 102$ Adidas America-i. Bila sam šokirana! Odmah sam krenula prijaviti to na PayPal-u no pošto je transakcija (još uvijek!!) u pending modu, ne mogu ništa poduzeti po tom pitanju.

U mailu mi također piše da je naručitelj naručio robu iz Texasa i malo je reći da sam frustrirana i sada dok pišem ovaj post.

U svoje 4 godine kupovanja na internetu nisam imala nijedan ovakav slučaj, a pogotovo ne na Pay Palu.

Imam tu ''sreću'' što mi je kartica upisana na PayPal-u studentski Master Card i imam limit od 1000 kn, da nemam tko zna što bi se onda dogodilo...

Nakon što sam vidjela da ne mogu prijaviti PayPal-u transakciju, išla sam provjeriti ostale transakcije i opet sam se šokirala!

22.4. je pokušana kupnja preko PayPal-a 2 puta u iznosu od 1040 kn, no tu transakciju je obadva puta banka odbila zbog mog limita. Nisam mogla vjerovati jer se ta transakcija nije vidjela na PayPal naslovnici, jer očito te ''stare'' transakcije PayPal pojede kada se ne kupuje dugo.

A meni se dogodilo da preko interneta nisam kupila ništa 2 mjeseca.

Zato provjeravajte svoje račune na stranicama za plaćanje, račune preko stranice svoje matične banke i odmah nepravinosti prijavite!!

Sada ću vam pokazati kako to možete na PayPal-u.Na početnoj stranici PayPal-a prilikom logiranja na traci imate Resolution Center. Kliknete na to.


Sljedeći korak je da kliknete Dispute a Transaction.

Sliku sljedećeg koraka nemam jer su tu izlistane sve moje transakcije pa ih ne želim pokazivati javnosti, ali zato ću opisati što ide dalje.

Otvorit će vam se sve transakcije i vi samo morate označiti onu za koju želite otvoriti Dispute. Dalje slijedite korake kojima vas vodi PayPal.

Nakon toga, ako primjetite da imate više transakcija za koje nemate pojma najbolje je kontaktirati vašu banku. To sam i ja učinila.

Nakon što vam te transakcije koje niste učinili sjednu na vaš račun, tako da banka u vašem izvodu može vidjeti taj iznos, morate otići u banku i otvoriti reklamaciju.

Vaša prisutnost je obavezna i nitko to ne može učiniti umjesto vas jer reklamacija zahtjeva i vaš vlastiti potpis.

Nakon reklamacije preporuča se blokirati karticu i uništiti ju, a banka će vam u roku nekoliko dana izdati novu karticu sa svim troškovima prebačenim sa stare na novu karticu.

Iskreno se nadam da se ovo neće nikome dogoditi, a ako se dogodi nadam se da ćete se sjetiti ovog posta i znati si pomoći u toj situaciji. Ja sam prvo paničarila jer nisam znala što bi, ali nakon što sam se smirila sam istražila sve opcije koje su mi ponuđene.

Ako ste pročitali ovaj post i pronašli se u ovako nečemu podijelite svoja iskustva u komentarima kako bi i drugi to mogli vidjeti i pomoći si :)

You Might Also Like

24 komentari

 1. Ajme katastrofa, ja sam mislila da se ovakve stvari događaju samo u filmovima :O U svakom slučaju, poučan post, a nažalost ti si ga morala napisati, a ne čitati kod nekog drugog :/ Tek sam nedavno otvorila svoj paypal i nadam se da se ovako nešto neće dogoditi.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I ja se nadam, samo redovito kontroliraj transakcije za svaki slučaj :)

   Izbriši
 2. Ajme strava. Nemam paypal, ja to sve preko dečkovog :D Ali mogu mislit kako je koma kad ti se ovako nešto dogodi. :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ajd nebi bila koma da je netko naručio nešt da meni dođe, al ovak ja platim i ništ ne dobijem :D Al nema šanse da platim, samo čekam da sjedne da reklamiram :/

   Izbriši
 3. Isss, koma!!! Srećom na PayPal sam prijavila karticu na kojoj nikad nema niti lipe tako da se ne bojim da će mi netko ukrasti novce. Kada nešto kupujem prebacim novce na tu karticu, kupim, ako nešto ostane vratim na aktivni račun i to je to. :D Svakih par mjeseci mijenjam password pa nekako mislim da je i to jedan potez koji daje sigurnost.
  Srećom uspjela si to sredit,sad bi ti paypal trebao dati neki vaucher kao naknadu za pretrpljen strah i neugodnosti haha :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ima da mi pošalje tu robu iz Adidasa hahaha :D Na PayPal-u mi je i kartica od žiro računa na kojem nemam li lipe, al mi je ovako bilo jednostavnije kupovati, ono kupiš, a ne moraš lovu stavljat na karticu, vidim da ću to trebati promijeniti xD

   Izbriši
 4. Ajme, užas! Ali ovo je jako koristan post i drago mi je da si ga napisala.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Rekoh da upozorim ostale :) Jer se i ovo događa nažalost :/

   Izbriši
 5. Ne mogu vjerovati! Ja već godinama koristim paypal i kreditnu za online naručivanje i nikad nisam imala problema, ovo me baš šokiralo. Baš me zanima hoćeš li uspjeti povratiti svoj novac!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ima da mi ga vrate jer imam sve dokaze da ono nisam ja naručila robu, prvo jer ne živim u Texasu, drugo: Adidas America ne šipaju u HR xD

   Izbriši
 6. koja sreca da ti je kartica limitirana pa su ti prve dvije kupovine bile odbijene... al bas brutalno stvarno :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ma strašno, još uvijek čekam da sjedne uplata... Da mogu konačno otić u banku...

   Izbriši
 7. omg, koje sranje..sva sreća da imaš limit, uvijek tvrdim da je bolje napravit si tako neki limit za ne d'o bog.. ne možeš vjerovati čime se svime ljudi služe, pa katastrofa :/ nadam se da je taj pokušaj kupnje u potpunosti blokiran

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Još uvijek nije, ali nadam se da će biti... Još uvijek čekam -.-

   Izbriši
 8. Užasne stvari se događaju! Želim ti da sve što prije riješiš!
  Hvala ti na ovom postu i na svim objašnjenjima

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti <3 I nema na čemu, ako nekome pomogne ovo, ja sretna :)

   Izbriši
 9. prestrašno, nadam se da ćeš to ipak uspjeti rješiti :D
  imam karticu bez primanja, uplatim koliko mi treba kad idem haračit po ebayu i sličnim stranicama i to je to, nema love na njoj pa nikom nema smisla krasti je ;)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne kužim ni kak se to meni desilo jer zapravo sam već imala potrošeno 350 kn, dakle ova je transakcija trebala biti odbijena, možda je zato pending još hmmmm... Al nadam se da će se riješiti :)

   Izbriši
 10. Hjooj mogu mislit koliko si bila izvan sebe :/Master Card je baš kreditna kartica pa je time sve zeznutije... Dobro je da si vidjela, sva sreća!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da... Al bit će dobro, samo moram sačekati da ovo sjedne pa pravac u banku :)

   Izbriši
 11. Ajme :/ .. ja bih se prvo srušila, a tek onda bih vidjela što bih dalje..hehe :) držim fige da sve dobro prođe :) ..

  OdgovoriIzbriši
 12. :O Baš mi je žao zbog ovog neugodnog iskustva :( Ja mislim da bih poludjela da mi se ovo dogodi :/
  Ja koristim neku karticu na kojoj nemam love i s kojom se ne može ući u minus i onda na nju uplatim točan iznos par minuta prije nego naručim (banka mi je blizu stana).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da je i meni tako i ja bi tako radila :/ Al ok, šta sad, nećemo plakati :D

   Izbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin