Jessup Bamboo - set od 20 kistova

09:44


Kisto-opsesija se nastavlja :D Ne znam kako vama, ali otkad imam kvalitetne kistove, nekako mi sav mejkap bolje izgleda, a da ne pričam o tome koliko se brže našminkam nego prije. U roku pola sata mogu imat kompletan makeup da mogu izletiti iz kuće. Da to znači da si napravim i look na očima i popunim obrve i sve :D

Bez kistova više ne mogu, a uvijek sam u potrazi za nekim kvalitetnim, a jeftinijim primjercima (kaže ona i onda iz čiste znatiželje naruči Zoeva En Taupe set kistića -.-), a ove sam naručila na Pink Pandi kada su bili sniženi na 150 kn.

Sjećam se toga da sam ih naručila i podijelila obavijest na fejs stranici da su na sniženju (navečer) i odmah sam dobila povratnu informaciju da ih je naručilo bar 10 cura. A onda dođem na Pink Pandu sljedeći dan ujutro i vidim da su im se svi rasprodali. Nema na čemu Pink Panda ;) :P

Pišem vam o ovom krasnom setu od 20 kistova koje sam na Pink Pandi platila 150 kn, no redovna cijena im je 376,99, a ako želite proći jeftinije, potražite ih na Jessup official store mjestima na AliExpressu ili Ebayu. Tamo će vas ispasti i nešto jeftinije od 150kn. No ako zapazite popust na Pink Pandi, uzmite ih tamo, čekat ćete ih 2 dana za razliku ako vam dolaze iz Kine kada će do vas putovati minimalno dva tjedna.U setu se nalazi 5 kistova za lice i 15 kistova za oči i obrve. Takav omjer mi se sviđa jer ovako i onako u setovima tražim da imaju više kistova za oči, koji su mi u biti i najpotrebniji. Svi kistovi imaju sintetičku dlaku, drške od bambusa i jako su lagani u ruci.

Malkice su smrduckali kada su došli, ali taj miris je otišao sa prvim pranjem. Pri pranju im nisu ispadale dlačice, a ostavila sam ih na sušenju 24 sata za svaki slučaj. Svi kistovi imaju i ovaj metalni dio koji je dobro pričvršćen na dršku pa se ni jedan kistić ne klima, pohvalno!

Pošto mi je negdje nestala slika ovih kistova za lice, opisivat ću ih sa donje slike od najgornjeg prema najdonjem.


112 Petit Stippling - Kistić ravno rezanih dlačica koji možete iskoristiti za bilo što kremasto jer sa takvima ovi oblici najbolje surađuju. Rumenilo, puder, bronzer, sa svime surađuje odlično. Ja ga čak koristim i za rumenilo u kamenu i s njim isto odlično funkcionira.

103 Definer Buffer - kistić koso rezanih dlaka, nešto veći nego prethodno spomenuti kist, odličan za nanošenje tekućeg pudera! Lijepo sve izblenda, a ja ga znam korisiti i za bronzer u kamenu. S njime ga mogu lijepo izblendati sa tekućim puderom da sve ljepše izgleda.

105 Highlight - samo ime mu kaže da je najmjenjen za šljaštenje lica. S njime to i radim i taj posao solidno odradi. Zbog svog oblika mi je idealan i za precizno nanošenje pudera a fiksiranje ispod očiju i oko nosa, kao što koristim i Real Techniques Setting kist.

109 Face Paint - kistić ravno rezanih dlačica za konture. Ovaj primjerak je nešto mekši od istog takvog pimjerka iz Jessup ljubičastog seta iz prošlog posta, pa s njime osim što možete nanositi konture možete ih i izblendati.

110 Face Shape - kistić koji se također koristi za konturiranje, ali kremastim proizvodima. Pošto ja kremaste proizvode za konturiranje rijetko koristim, ovog malca koristim sa bronzerima i kontur puderima u kamenu i odlično je njime raditi. Dovoljno je mali i za precizno nanošenje rumenila na jagodice obraza, pa bi nekome mogao poslužiti i u te svrhe.


Slijede kistovi za oči.

222 Luxe all over shader - upravo sam napisala u prošlom postu da bez ovakvih kistova više ne mogu. Ovaj pimjerak je puno veća verzija običnih kistova za sjenila i uvijek ga koristim za fiksiranje baze na kapcima, higlight ispod obrva, te za završno blendanje sjenila između tog hihlighta i pregiba. Volim ovakve kistove.

142 Concealer Buffer - ove kistove obožavam za blendanje korektora na podočnjacima, u te svrhe kod mene ne postoji drugi kistovi osim ovakvih okruglih i gustih kistova.

233 Cream Shader - ovakve čvršće plosnate kistove obožavam za nanošenje pigmenata jer su precizni i čvrsti, za nanošenje kremastih sjenila na kapke, ali i za nanošenje korektora na podočnjake (tipa Catrice kamuflaže)


228 Luxe crease - kist za pregib kapka, meni služi u te svrhe na mom izmišljenom creasu i odlično dodaje i blenda prijalaznu boju na kapcima.

221 Luxe soft crease - ista stvar kao i sa prethodnim, samo što je ovaj nešto rjeđih dlačica i uži. Odlično preciznije dodaje boju u pregib kapka.

227 Luxe soft definer - nešto plosnatiji kist za definiranje pregiba ili za sve ostale zadaće jer je multifunkcionalan. Oblikom me podsjeća na Real Techiques Base Shadow kistić koji isto koristim za nanošenje i blendanje sjenila, tako koristim i ovaj.

231 Luxe petit crease - ovakvi kistići su mi jedni od dražih jer su dovoljno mali za moje spuštene kapke i dovoljno precizni za precizno blendanje, precizno dodavanje boje...

223 Petit Eye Blender - isto kao i prethodni samo još manji :D Što sam uzbuđena kada nađem takve manje dobre kistove to vam ne mogu opisati...

230 Luxe pencil - pencil kistić koji je vrlo bitan u svemu kada se šminkam. Blenda olovku, sjenilo, dodaje highlight... Obožavam ovakve kistiće i najradije bi ih imala 10 doma.


234 Luxe Smokey shader - ovakvi kistovi su alfa i omega za dodavanje boje na kapak tapkanjem. S njime uvijek dobijem najpuniju boju na kapcima, pogotovo ako radim crni smokey. Ovakav kistić fali u onom ljubičastom setu iz prošlog posta.

226 Smudger - samo ime kaže da on služi za razmazivanje olovke, sjenila... Meni je uz to odličan i za dodavanje boje uz donji rub kapka, ali i da tapkanje sjenila na kapak.

237 Detail Shader - mini mini kistić za detaljno dodavanje efekata na kapak. S njime možete i precizno dodavati glittere, za to mi je savršen. Ili za highlight u kutu oka, ili za ultra-tanku crtu boje uz donji rub trepavica.


322 Brow line - kist za popunjavanje obrva koji je meni super, jer imam žbunje od obrva, nekima sa tanjim obrvama će biti prevelik.

317 Wing liner - ovaj kist također koristim za preciznije popunjavanje obrva, ali i za dodavanje sjenila uz rub trepavica. Dovoljno je mekan da me ne bode po kapku, a opet dovoljno čvrst.

312 Detail Liner - kist koji je namanji od sva tri i najprecizniji. S njime se može lako izvući wing linerom, ali nekima bi ovaj kist mogao biti savršen za obrve. Sve ovisi o preferencijama.

Po meni je ovo jedan savršen set. Odličan omjer uloženo-dobiveno, čak više u korist dobivenog. Nijedan kistić ne bocka, nježni su, a opet efikasni. Ja ću se u budućnosti opskrbiti još jednim ovakvim setom kada mi se ovaj izliže.

Znam da vas puno ima ovaj set pa slobodno podijelite iskustva samnom.

Kako su vam se svidjeli ovi kistići, ako ih nemate, planirate li ih kupiti? :)

You Might Also Like

2 komentari

 1. Da, imam ga s eBaya. 22$ negdje.
  I nije mi problem cekati da dode.
  Zadovoljna sam kistovima. Tak nesto za oci mi je nedostajalo.
  Ali želim si kupiti jos i Jessup set od 8,10 ili 15 kom.
  Ne mogu se jos odluciti koji cu..
  S eBaya naravno 😃

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ebay rulz! :D Ja si gledam isto još setova, opsesija živa :D

   Izbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin