Kat Von D Shade & Light paleta za konturiranje

07:52


Kat je moja kraljica :D Ako bi mogla odabrati jedan brend koji bi koristila do kraja života (a da ga uz to po mogućnosti ima kod nas xD), to bi definitivno bio Kat Von D :D Jednostavno obožavam sve što se njega tiče, ambalažu, dizajn, to što je cruelty free, veganski (ali ne 100% - još), a proizvodi su tako genijalni da ih se ne mogu zasititi.

Danas vam pišem o svojoj kontur paleti koju mi je nabavila Talisha u Španjolskoj (hvalaaa), a šuška se da će nam Kat biti u susjedstvu. Zapravo se ne šuška nego je to gotova stvar da će Kat doći u talijanske Sephore u četvrtom mjesecu. 

Mislim da će se pola Balkana tamo preseliti i pokupovati sve živo što se stigne :D Ja sam svojom kolekcijom Kat proizvoda i zadovoljna, ali kako to obično biva želim si uzeti još neke stvarčice poput još koje nijanse tekućih ruževa i onih običnih kremastih.



Sigurno ste čitale brojne recenzije o ovoj paleti, same hvalospjeve, a bome niti ja nisam izuzetak jer je paleta genijalna kao i Shade & Light Eye koja je bila njena nasljednica.

Ambalaža je ista kao i kod te palete, čvrsti debeli karton koji je neuništiv. Reljef na poklopcu i dalje prilikom svakog korištenja pipkam ko budala jer jednostavno ne mogu odoljeti tome.


Na stražnoj strani su nazivi nijansi i naznaka da u paleti imate 3x2.3g svjetlijih pudera i 3x 4.5g pudera za konturiranje. Sve skupa jako dobar deal jer na jednom mjestu imate sve što vam treba za šminkanje. Paletu treba potrošiti u roku 12 mjeseci, a cijena joj je 46$ + tax. Sve skupa je mene izašlo oko 350 kn. Normalno moram reći da ne žalim li lipe.


A unutra ove divote. Veliko ogledalo koji je po običaju predivno ukrašeno i svi ti puderi za konturiranje.




U gornjem redu imate rozu, žutu i peachy boju za fiksiranje pudera na licu gdje ga želite posvijetliti. Ja uglavnom koristim žutu nijansu za lice, peachy za dio na podočnjacima pošto ta boja odlično posvjetljuje ljubičaste podočnjake, a rozu nijansu koristim za fiksiranje baze za sjenila na očima. Nijedna nijansa nije neiskoristiva i što je najbolje sve su mat. Nema ni naznake shimmera ni sheena kako sam mogla iskusiti u nekim drugim paletama.

Te svjetlije boje nisu jako pigmentirane nego baš aman taman kako treba biti tako da i ja sa tamnijom puti nemam problema da su mi ovi puderi presvijetli. U tankom nanosu fino me matiraju i stope se sa bojom tekućeg pudera. Ako ipak jače želim posvijetliti neki dio lica onda malo uzmem više tog svjetlijeg pudera na kist i lijepo ga izblendam. Niti jednom nisam primjetila da mi je lice cakey od toga, to me najviše oduševilo.

Kontur boje imaju također odličan raspon boja. Jedna taupe, jedna toplija smeđa i jedna neutralna smeđa. Prva je odlična boja za konturiranje koja se čak i na mom tenu vidi, a svjetlije cure ju opet mogu koristiti bez straha jer se jako lagano blenda. Ova boja je jedna od onih koja na meni ne vuče na rozo/mauve boju nego samo na tu sivkastu smeđu koja je idealna za stvaranje sjena. Kat je s njom napravila odličan posao!

Srednja toplije smeđa je meni idealna kao bronzer za moj topli ten. U zadnje vrijeme samo nju koristim jer sam lijena izvaditi milijun pudera za konturiranje, bronzanje i ostalo. Zadnja najtamnija smeđa bi nekim curama mogla biti pretamna, no meni je pun pogodak jer kada pocrnim se ova srednja smeđa ne pokazuje toliko na mom licu.

Te kontur boje su jako pigmentirane. Dovoljno je jednom kistom dotaknuti pan i na njemu vam ostane dovoljno boje za jedan dio lica.

Sve u svemu ovo je paleta koju bi svakome preporučila, a za ono što nudi i nije skupa. Računajte koliko bi samo platile svaki proizvod pojedinačno. Recimo The Balm bronzer koji je 150 kn + The Balm puder za matiranje koji je isto toliko a svaki ima 7g.

Paleta je deal i meni nezaobilazna u šminkanju, a još jedan plus joj je što na mom masnom licu boje ostanu cijeli dan dok ne skinem šminku. Naravno sjajim se nakon 5 sati, no to nijedan puder za matiranje ne može spriječiti pošto imam ekstra masnu kožu. No prihvatila sam to i nekad mi taj sjaj baš nekako prirodno izgleda i ne smeta toliko.

Slijede swatchevi.




I za kraj vam još jednom želim poručiti da ako ste u mogućnosti da nabavite ovu paletu. Odličan omjer kvalitete i cijene, a kvaliteta definitivno premašuje cijenu.

Ja razmišljam da izbacim sve stvari za bronzanje jer otkad imam ovu paletu ne koristim išta drugo u te svrhe. Jednostavno ju obožavam.

Sada Kat ima i verziju ove palete koja ima izmjenjive panove, što je još bolje! Ako jednu nijansu brzo trošite, možete ju kupiti u obliku refila i samo staviti u paletu kada tu boju potrošite. Super stvar, nju kupujem nakon što potrošim ovu paletu!

Shade & Light paletu proglašavam svojim HG proizvodom za konturiranje, bronzanje i posvjetljivanje, a sad idem dalje pisati wishlistu što si moram nabavit u nekom putovanju u Italiju nakon četvrtog mjeseca :P

Koji je vama HG proizvod za konturiranje? :) 

You Might Also Like

6 komentari

  1. ja ne znam konturirat praškastim proizvodima i nikako mi ne ide..
    ali s kremastima je bolje.
    no, budući da ni ne konturiram lice previše, i za moje potrebe- Catrice stick mi je sasvim dovoljan.
    nema smisla da dajem 300+ kn kad znam i svjesna sam toga da mi ne treba.
    racionalna sam xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kremastima ne smijem ni prismrdit jer bi se zamastila u roku sat vremena xD Super što si racionalna, ja sam evo racionalna što sam kupila paletu i više ne razmišljam o kupovini bronzera i pudera za posvjetljivanje :D

      Izbriši
    2. Eto, i to si racionalna. Imas ovu paletu i ne treba ti nista drugo 😉

      Izbriši
    3. Baš to, a i uredniji mi stol dok se šminkam, nemam 100 posudica otvorenih :D

      Izbriši
  2. Idem u Amsterdam krajem mjeseca pa ću, naravno, i do Sephorae; a ti si me sada opako namamila na ovu paletu, makar mi se jako sviđa i ona Too Faced Cocoa. Joj, ne znam. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je ova recimo ovako po izboru boja bolja nego ova od TF :D Ali moraš razmislit što bi više htjela ;)

      Izbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin