Mehron Fantasy F-X™ Makeup boje za tijelo i kosu

09:17


Prije nekog vremena sam vam pokazala kako sam se opskrbila Mehron novitetima koje jedva čekam da isprobam na sebi. Za Mehron stvarima slinim već godinama jer kod nas nisu bili dostupni za kupovinu, a naručivanje iz Amerike nije dolazilo u obzir jer bi za cijenu od 160 kn mogla dobiti možda 3 tubice boje.

Konačno je Mehron dostupan na hrvatskom web shopu (klik na LINK), a cijene su iste ili podjednake onima u Americi. Što je super jer jedna tubica ove boje košta 34 kune!

Normalno da sam poludila i naručila 9 boja jer body paint želim godinama isprobati, a do sada to nisam mogla jer nisam imala ovakve boje.

Jedan vikend ću sjesti i pobojati se cijela jer već imam ideju što bi napravila, a kako radim, preko tjedna ne mogu sjesti na par sati kako bi to ostvarila i stigla poslikati prije nego padne mrak.
Imam par ideja u glavi koje jedva čekam provesti u djelo.


Za one koji se prvi put susreću sa ovim brendom, Mehron je američki brend koji proizvodi visokokvalitetne proizvode za sve oblike šminkanja - body paint ili samo običnog makeup-a. Svi proizvodi se proizvode u Americi i stalno prate trendove i izbacuju proizvode u skladu s njima. Nisu testirani na životinjama.

Ono što me godinama privlačilo kod ovog brenda je da poizvode koriste i za snimanje spotova, filmova, predstava, mjuzikala, a neki od njih su (kopirani na engleskom, čar mi se gubi prijevodom na hrvatski): Black Swan, Phantom of the Opera, Shrek the Musical, The Lion King, New York City Ballet and Cirque de Soliel.

Nije li to zakon?? :D

U njihovom asortimanu ćete pronaći sve, od pudera, sjenila, fiksatora, boje za tijelo, kosu, voska za oblikovanje, umjetne krvi... Nema što nemaju, tako da sam na stranici provela valjda 2 sata dok se nisam odlučila što bi prvo htjela isprobati.

Kao što sam napisala malo gore, ove boje od 30 ml ćete platiti 34 kn, a rok trajanja im je čak 30 mjeseci od otvaranja.Tubice su preslatke, prozirne i jako fleksibine tako da ćete apsolutno sav proizvod moći istisnuti iz ambalaže. Sastav nije bajan s obzirom da sadrži mineralno ulje i vazelin koji mogu začepiti pore, no ja s time za sad nisam imala problema. Važno je samo nakon ovih boja (kao i nakon nošenja kreme s SPF-om recimo) dobro očistiti lice/kožu (što nadam se i radite :D) i ne bi trebalo biti problema.


Svaka boja na sebi ima zaštitnu foliju kako bi znali da prije nije otvarana, a sama tubica dolazi zaštićena kartonom i plastikom što je tako super stvar. Želja mi je da to uvedu u pakiranje svih proizvoda u drogerijama kako više nitko ne bi mogao isprobavati proizvode i tako otvorene ih vraćati na policu. U Americi je to normalna stvar, valjda će jednom zaživiti i kod nas.


Tubice imaju mali otvor tako da s doziranjem ne bi trebalo biti problema. Sve skupa me ove boje jako podsjećaju na djetinjstvo i bojanje temperama što sam obožavala!

Tekstura boja je kremasta i ugodna, a boje su napravljene na bazi vode. Koliko sam uspjela vidjeti na sebi dok sam ih malo isprobavala suše se mat, osim ovih sjajnih boja koje su na koži više metalik. Naravno osim na koži se mogu koristiti na kosi, no to još nisam isprobala.

Nisam provjeravala trajnost na recimo licu jer nisam imala toliko vremena za sjediti kod kuće i to pratiti, no jedan dio na tijelu je bez problema izdržao satima. Moram samo napomenuti da žuta i crvena boja malo ostavljaju stain nakon skidanja.

Skidaju se sapunom i vodom, tako da ako se recimo za neki event (maškare, Halloween, utakmice možda...) farbate od glave do pete, znate da slobodno možete uskočiti pod tuš i sapunom ukloniti svu boju sa tijela. Ja sam ih na taj način uklonila s pol' muke.

Prije nanošenja uvijek protresem tubicu kako bi boja bila ravnomjerna, makar nisam promjetila neko odvanjanje faza u proizvodu.

Swatchevi: 


S lijeva na desno: White, Gold, Silver, Yellow.S lijeva na desno: Red, Blue, Purple. Wolfman/Dark Brown, Black.

Moram napomenuti da su me srebrna i zlatna boje oduševile jer su tako metalik i prekrasne uživo, a ujedno i najgušće teksture od svih boja. Jedva čekam da se cijela pofarbam i da postanem zlatni/srebrni kipić na jedan dan xD

Sve ove boje kao i tempere, se mogu međusobno miješati kako bi dobile točno određenu nijansu koju želite. Naravno ako boje nanosite na lice, moja bi preporuka bila da ipak ispod stavite neku laganu kremu kako vam ne bi previše isušile kožu.

Ja na boje nisam imala nikakve reakcije, a ovo je ipak jedan tip proizvoda koji ne nosite svaki dan, pa je strah od recimo prištića manji nego od recimo pudera koji nosite svaki dan po pola dana.

Ja sam jako uzbuđena što konačno ove boje imam kod sebe i jedva čekam da vas bombardiram uratcima. Naručila sam si i neke kistiće koji su čvršći i potpuno sintetički kako bi lakše mogla raditi s ovim bojama i da si ne uništim ove koje imam za ''normalnu'' šminku. Kada mi sve stigne, krećem u bojanje i nadam se da će sve ispasti onako kako sam si i zamislila.

Zanima li vas body paint, kakvo mišljenje imate o njemu? :)

You Might Also Like

2 komentari

  1. Slinim dugo nad njihovim bojama, ove sto si uzela su perfect! Jedva cekam da napravis nesto s njima! 😉

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja i jaaaaa :D Toliko sam nestrpljiva da je to čudo jedno :D I meni je cijeli njihov asortiman bombastičan, mislim da će sljedeća narudžba bit ogromna xD

      Izbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin