Tester Box svibanj + moje mišljenje o kontroverzi zvanoj Zorya

19:52


Već vidim kako ću se ovim postom nekima debelo zamjeriti, ali čujte... Znate da na svom blogu ne lažem i ne skrivam ono što mislim, makar neke naljutila time i mislim da ste to do sada već mogle primjetiti.

Naravno da mi je drago kada je sve lijepo, pozitivno i veselo, ali sve uvijek ima i drugu stranu medalje. Rastužuje me i ponekad ljuti kada o tome moram pisati, ali hej, ako želim zaraditi nečije poštovanje (najviše svojih čitatelja - ipak sam zbog vas ovdje) moram sve iznijeti onako kako je bez uljepšavanja. Riskiram da izgubim i pratitelje koji se neće složiti samnom i prihvaćam to i spremna sam riskirati kako bih iznijela svoje mišljenje koje će biti totalno objektivno pošto nikako nisam vezana za Ivanu Blažoti, rodbinski ili bilo kako drugačije.

Sve ćete moći pročitati na kraju posta kada ću se dotaknuti svega što se događa oko trenutnog launcha Zorya kistova, a pošto mi je jedan Zorya kist došao u ovom boxu, odmah ću vam ga i usporediti sa Zoeva original kistom. 

Ovo je moj prvi Tester Box, ali bojim se da će biti i zadnji jer iako nisam jako razočarana sadržajem, razočarana sam cijelom politikom tvrtke koja ga lansira. Neću previše duljiti o boxu nego ću ukratko opisati dojmove.



Na početku, malo o Tester boxu. Kutija je stvarno predivna. U lila tonovima koji su mi jedni od omiljenih, a rekla bi da je reljef Mjeseca ovdje pun pogodak. Vjerujem da se cijeli dizajn vrti oko plasirana Zorye pošto im je ajmo reći slogan bio ''zvijezda je rođena''.




Na kartici koja s jedne strane govori ''Zasjaj poput zvijezde'' na poleđini možete pročitati kako ovaj box ima 13 proizvoda. Koliko sam uspjela vidjeti 4 su full size proizvoda, a ostalih 9 su mini size i testeri.


Ovo su full size proizvodi. Maramice za osvježenje ruku, Zlatna krema za brže tamnjenje, Zorya E25 blending kist i Hello Beauty Liptalk sjajilo/ruž za usne. Vrijednost ova 4 proizvoda skupa je 155,30 kn, tako da možemo reći kako je ovomjesečna vrijednost isplatila box koji košta 100 kn.


Ovo su testeri koji su došli i mini verzije proizvoda. Nivea mini lak za kosu ću odmah proslijediti mami jer lak ne koristim, Avene termalna voda u mini obliku uvijek dobro dođe tako da sam time čak i zadovoljna, Mala od lavande melem od mrkve od 50 ml (dolje ću nešto napisati za to), La Roche Posay tester Duo+ kremice sa SPF-om 30, Avene micelarna vodica, kremica i serum (testeri) iz Hydrance Optimale linije, Eminence CLear skin probiotic čistač (tester) i jedna nepravilnost je da na kartici pise da se u boxu dobije Uriage Sensifine čistač, a na tubici piše da je to SVR Sensifine čistač.


Druga nepravilnost je da na Melemu od mrkve na naljepnici ispod piše količina 200 ml. Mislim da si je Mala od lavande nešto fulala dok su ljepili deklaracije jer je ovo posudica od 50 ml, a kraj nje možete za usporedbu vidjeti kako izgleda kutijica od 200 ml, što je od Avona maslac za tijelo.


Sada se polako okrećemo Zorya kistu. Dakle gore je Zorya kist, dolje je original Zoeva kist iz En Taupe seta. Zoryu nazivaju kao blending kist E25 (Sigma related?), a Zoeva je 227 Luxe Soft Definer kist.


Idemo usporediti dlačice. Gore je Zorya, dolje je Zoeva. Obadva su od kozje dlake. Odmah na prvi pogled vidimo kako su Zorya dlačice nekako nepravilnije i čupavije i više ravno rezane što pomalo otežava blendanje za što je ovaj kist napravljen. Normalno on će ok izvesti posao, ali lakše je to recimo napraviti kada je kist malo zaobljeniji kao npr ovaj Zoevin.


Lijevo Zorya, desno Zoeva. Odmah se tu vidi koliko je Zorya kist raščupan u širinu i ravnije rezan.


Po mom pipkanju i isprobavanju na oku Zorya kist djeluje grublje i rjeđe nego Zoeva. Da se razumijemo, Zorya kist me ne grebe po očima da sad kažem da su mi oči suzile koliko je grub, ali uspoređujući mekoću, tu ne može parirati Zoevi da se na trepavice postavi. Obadva su mi lijepo izblendala sjenilo (nakon ovog današnjeg brzinskog isprobavanja kako bi vam mogla dati prve dojmove), ali Zoeva mi je nježnija na kapku, a čak je nježniji i Real Techniques Base Shadow kistić od ovog Zorya.

Zašto vam ovo sve govorim, evo upravo zato jer krećem na svoje mišljenje o cijelom Zorya brendu.

Vjerujem da ste sve upućene u to da je Ivana plasirala Zorya brend koji se predstavlja kao hrvatski brend kistova, a njen dio najave citiram ispod:

''Većina kistova na tržištu i online izrađena je od isključivo sintetičke dlake, koja nije pogodna za nanošenje puderastih proizvoda, sjenila, pigmenata... Za savršeno izblendano sjenilo potrebna vam je dlaka koja je dovoljno mekana za nježnu kožu oka, a dovoljno čvrsta za kontrolu nanošenja. Zorya kistovi izrađeni su, ovisno o namjeni, od sintetičke te najmekše kozje dlake koja se brije s područja trbuha koze i potpuno je cruelty-free.
Kistove sama koristim već više od godinu dana i vrhunske su kvalitete - nema ispadanja dlaka ni oštećenja, naravno, uz kvalitetnu brigu o njima, posebno kod pranja.
Ideja je da, nakon što kupite Zorya set kistova, više ne morate kupiti ni jedan kist zasebno - osim ako vi to želite :) S vremenom će u ponudi Zorya Beauty biti i dekorativne kozmetike, pa mi zato svakako pišite što biste u ponudi voljele vidjeti prvo.
Jako sam ponosna na naš, prvi hrvatski brend kistova i zahvalna na vašoj neizmjernoj podršci bez koje sve ovo ne bi bilo moguće.''

Našlo se tu mnogo nelogičnosti, od toga da je brend cruelty free, a koriste se kozje dlake, do toga da je brend hrvatski, a proizvodnja je u Kini. Nadalje najveća nelogičnost ili mogla bih reći sramota je da je cijeli vizual potpuno identičan Zoeva kistovima. Od promo fotki na kojima su Zorya kistovi identični Zoevinima, u skoro identičnom redoslijedu u setu, s identičnim oblikom torbice, ali i bojom kistova i torbice. 



Ivana je rekla da je na tome radila godinu i pol, a moje je pitanje samo na čemu? Vizualnom identitetu sigurno ne, možda na imenu koji također jako nalikuje Zoeva brendu. Čak mi se čini da je i ta promo fotka ukradena jer su svi kistovi identični kao ovima od Zoeve gore. Ne vjerujete mi? Odite na gornju fotku gdje sam poslikala u cjelosti ta dva kista i obratite pažnju na dio gdje se spaja metal sa drvenom drškom kista. Vidite li kako Zoeva kist ima taj dio od 2 zaobljena ''vala'' dok je Zoryin ravan? A sad se vratite na ovu sliku iznad i pogledajte da li je taj dio na Zoryinom kistu ravan kao što je uživo ili sa dva zaobljena ''vala'' kao na slici? Nadam se da ste ovime mogli shvatiti što sam htjela reći...

Nadalje, ovo nije jedina slika koju je Ivana prisvojila kao svoju.


Sjećate se ove Instagram slike? Gdje je Ivana napisala ''da li možete uočiti Zoryu?''? Dakle ni to nije njena fotka, što i ne bi bio toliki problem da na slici stvarno je njen brend, a ne Zoeva i da je ispod tagirala originalnog vlasnika fotografije koji je Kate La Vie, a to možete vidjeti u OVOM postu. Kasnije kada je prozvana je uklonila opis ispod slike i tagirala tu blogericu.

Kada je krenula bura komentara, mogli ste vidjeti dvije strane, oni koji su oduševljeni i oni koji su ostali razočarani. Ja sam u ovoj drugoj skupini.

JAKO sam se razočarala kada je napisala prvi hrvatski brend kistova, a on je od A do Ž iskopiran od Zoeve, cijeli vizual. Pomislila sam si, zašto je to napravila? U blogosferi ima toliko djevojaka koje su upoznate sa Zoeva brendom i sigurno će ju prozvati za kopiranje, što je i njihovo pravo jer upravo se o tome tu radi - krađi izgleda kistova oko kojeg je Zoeva kreirala cijeli svoj imiđ. Da se razumijemo, Zoeva nije uvijek bila div kao što je danas, od nekud su i oni morali početi, ali krenuli su s nečim svojim i dogurali do ovdje gdje jesu.

Zašto nije i Ivana tako razmišljala? Najavljivala je to toliko pompozno da sam mislila da će to nešto što treba lansirati toliko dobro i originalno da ću pasti na dupe od oduševljenja, a na kraju sam pala na dupe od razočaranja što se od mene kao kupca radi magarca.

Da, usuđujem se reći da je od mene pokušala napraviti budalu. Cijeli vizualni identitet je kopija, dijelovi web shopa kao npr FAQ dio je skoro od A do Ž prepisan sa Zoeva weba, govorilo se kako se neće morati trošiti bogatstvo na poštarinu kao na Zoeva web shopu gdje je poštarina 18 eura, a na kraju je kod nje 19,90 (besplatna ako se potroši određeni veći iznos). Hvalila se kako nećemo morati žrtvovati kvalitetu, a dobit ćemo duplo jeftiniji proizvod...

Samo me to sve skupa izbacilo iz takta, a nakon što je na komentar kako su kistovi jako slični Zoeva kistovima odgovorila kako na to nisu mogli utjecati jer se radi o istoj tvornici gdje se proizvodi i Zoeva, mogla sam samo zinuti i opaliti si toliki head slap koji je odjeknuo cijelom mojom ulicom.

Nadalje, sve dublje se uvaljivala kada je izjavila da je Zoeva samo prva stavila logo na takve kistove jer se radi o private labelingu. Uopće neću ulaziti u to da li znate ili ne znate što je to nego ću samo kopirati odgovor Zoeve koji je dala na mail o upitu da li rade private labeling:

We can reassure you that we are not private labeled. The website https://www.zoevacosmetics.com as well as our stockists are the only official and authorized sources for ZOEVA Cosmetics products.

Dakle, ljudi, ne, Zoeva ne radi private labeling...

Nadalje, cruelty free... Da li se brend može tako nazvati ako su korištene životinjske dlake. Po meni ne, pogotovo ne u Kini gdje smo se svi nagledali kako se odnose prema životinjama. Nitko ne može garantirati da te koze tako dobro žive da ih hrane na zlatnu žlicu i puštaju ih na pašnjake gdje je samo najbolja ne-GMO travica posađena samo da bi imale što kvalitetniju dlaku. Ovo mi je presmiješno. Let's move on...

Zamislite si ovaj scenarij.

Dakle laički: vi ste nakon silnog vremena i isprobavanja smislili recept za kolač kakav još nije napravljen. Ispao je nevjerojatno ukusan i nazvali ste ga ''Mirelin kolač''. Nakon gomile utrošenog vremena i truda, kolač su prepoznali kupci i počeo se jako dobro prodavati i na kraju se još sve tako fino razvilo da ste ga mogli lasirati u još nekoliko mjesta/trgovina i postali ste prepoznatljivi po njemu u cijelom svijetu.

Došla je Marena, dokopala se recepta koji je identičan, ali recimo ima malu razliku. Recimo nije koristila 10 g čokolade nego 6,5 g čokolade (jer je to jeftinije) i nazvala ga je ''Marenin kolač'' i plasirala ga u trgovinu kao njen proizvod.

Kako biste se osjećali da tako netko samo tako pokupi vašu ideju, oblik kolača, izgled i pokuša zgrnuti lovu na vaš račun, jer njen kolač ne košta 20 kn po kriški, nego 13? Normalno svi volimo jeftinije ''kolače'', ali zar smo toliko postali pohlepni da više ne cijenimo tuđi trud i rad? Ovdje rad Zoeve čija se vlasnica dobrano namučila da izgradi brend koji je ovakav kakav je da bi na kraju netko sve to uzeo k sebi i promijenio SAMO LOGO?

To mi je nezamislivo... I zbog toga smatram da Zorya nije ništa novo i revolucionarno nego samo kineska kopija koja se reklamira pod hrvatski proizvod. 

Najbolje od svega je što sam pročitala komentare kako su svi koji su Ivani progovorili za taj postupak ''ljubomorni i zavidni na njen uspjeh''. Čekaj malo, ljubomorni? Ok, samo sekund da odem to Trgovačkog suda, registriram svoj d.o.o. (nać će se 20.000,00 kn početnog kapitala) i odem dogovorit u Kinu da mi rade kistove identične MAC kistovima. No neće se zvat MAC, nego MIC, ono, ne mogu biti totalni plagijator.

Ljubomora i zavist? Ne? Razočaranje zbog obmanjivanja javnosti da je nešto iste kvalitete, super novo, neviđeno na našim prostorima, ali duplo jeftinije? Da..

Također je rečeno kako mi blogerice moramo stati uz Ivanu jer joj moramo bit potpora. Hmmmm, ja ću stati uz onoga tko to zaslužuje, jer sam na prvom mjestu no-name kupac koji želi dobiti kvalitetan proizvod za novce koji daje i od kojeg se ne pokušava napraviti budala lažima i ukradenim slikama.

Još jedan komentar koji mi je posebno digao tlak je onaj: kako se usuđujemo ne podržati HRVATSKI brend jer smo ovako i onako usrana država? Gdje se Ivanini kistovi rade? U Kini... Da je proizvodnja u Hrvatskoj, možda bi i naručila set da podržim ekonomiju. Ovako Ivana daje novce Kini za CIJELU proizvodnju, potiče njenu ekonomiju, dok našoj državi ide samo PDV od prodaje. Možemo li onda govoriti o Hrvatskom brendu? Ne...

Za kraj da se još samo raspišem o cijelom tom Ivaninom obraćanju kupcima.

Prvo izjave: ''novo, super meko od najmekše kozje dlake, super kvalitetno iz iste tvornice, nemojte mi uzet za zlo jer su isti kao Zoevini kistovi, na to nismo mogli utjecati.''.

Onda nakon silnih komentara novo priopćenje: ''Zoeva radi private labeling i nismo mogli odabrati nikoji drugi set jer nam nisu ponudili ništa drugačije i priznaje da su se ''potkrale'' pogreške u nekim izjavama''.

Moje mišljenje je da te pogreške nisu pogreške nego je sve tako ciljano napravljeno. Pogotovo komunikacija njenog muža koja je išla ovako: 


Koliko je to neprofesionalno za jednog vlasnika tvrtke, to uopće neću ulaziti... Pogledate li pažljivije, vidjet ćete da ovo svatko može vidjeti JAVNO. Koliko to govori o ljudima, u to neću ni ulaziti...

Da zaključim.

Velika je tu količina laži izrečena da bi se preko toga prešlo. Previše toga je izrečeno koje vrijeđaju inteligenciju kupaca, pa i mene kao takvog.

Nakon isprobanog kistića koji mi je stigao u boxu ja mogu reći da NE, kist nije od NAJMEKŠE kozje dlake, NE kist nije čak ni toliko kvalitetno napravljen, što zaključuje da ovo NIJE kist koji je JEDNAKO kvalitetan kao Zoeva kist i NE, ne mislim ga kupiti iako je duplo jeftiniji od originala. Set nisam isprobala, ali ni ne planiram. Ovo je moj sud o tom JEDNOM kistiću koji sam probala.

A sad me streljajte jer sam sve objektivno napisala (kao i uvijek) kao kupac koji je upućen u sve proizvode na tržištu, koji je isprobao sve moguće i nemoguće i koji očekuje od novo lansiranog proizvoda da zapravo bude onakav kakav je opisan i najavljen.

NE, nisam ljubomorna, nisam zlobna, ne želim cijelom svijetu nesreću kao niti njoj, ne želim veličati švabe i Zoevu, ali žalosno je što je podcijenila našu inteligenciju i išla prodati nešto na čemu su se te švabe već ''proslavili''. Ja sam po struci EKONOMIST i od svoje 14-e godine sam u ekonomiji i cijelom tom svijetu, zato me ovo sve najviše i boli... Užasno mi je što se sve tako izdogađalo i ja vas samo želim obavijestiti o svim stranama medalje.

Na vama je dalje da li će te podržati taj ''hrvatski'' brend (od kojeg kinezi zarađuju) ili ćete ipak malo napraviti korak unazad kako bi pokazali da se ipak ne slažete sa krađom tuđe ideje. Sve je na vama i ja nemam apsolutno nikakve koristi odlučili vi njega podržati ili ne tako da mi je to zapravo svejedno. Moje je samo bilo da iznesem što se događa i što ja mislim o svemu ovome. Nažalost Zorya i Tester Box od mene više neće vidjeti ni kune jer takvo poslovanje ne podržavam.

Mirela

You Might Also Like

148 komentari

 1. Odlično napisano. Slažem se s izrečenim. Drago mi je da sam čula mišljenje o proizvodima, a pogotovo kistu iz prve ruke. Cijenim iskrenost! Svaka čast!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. ivana je također napisala da će se potruditi da se proizvodnja počinje u Hrvatskoj. nisi zavidna, vjerujem ti,ali meni je tužno koliko ljudi pljuju.Ako se nekome ne sviđa,odfolluješ se, ne kupuješ i ne pratiš.Zašto joj ovo nisi napisala u inbox,kao kolegica kolegici,onako ljudski i kako bi ljudi trebali raditi.Pomagati si.
   Ne,Ivana mi nije u nikakvoj rodbinskoj niti bližoj tazbinskoj vezi već je ovo mišljene mene jedne obične curke.
   p.s.nisam rekla da nisi u pravu

   Izbriši
  2. Nažalost ona kao kolegica meni nikad nije pomogla, niti jednom ostavila komentar na post, čitala me, mislim da ona ne zna ni da postojim, što znači da se ni ne poznamo :) Zato mislim da nije moja zadaća njoj u inboxu ukazivati na njene greške, nego oni koji joj pomažu u biznisu. A ovaj post je napisan nakon jednog dana kad se sve ono razbuktalo, tako da ovo moje nije ništa novo :) Samo sve objedinjeno u jednom postu što je mene zasmetalo kao kupca :)

   Izbriši
 2. Potpisujem svaku rijec!!
  Ivanu dugo pratim, narucila sam i nekoliko Tester boxova, ali ovo sa njenom linijom proizvoda i hrvatskim brendom je bas jadno.
  Mene osobno najvise smeta sto misli da su ljudi zbilja tolike ovce.
  Tko nece ili ne moze kupiti orginal Zoevin kist, kupit ce kopiju na ebayu za par dolara. A ona te iste kopije naplacuje puno vise.
  Iako osobno ne podrzavam kopiranje ni kradju tudjih ideja.
  Pomalo mi je i jadno kako se usudila napisati lazi o Zoevinu poslovanju i labelingu.
  A o profesionalnosti njezina muza zaista nema smisla diskutirati.
  Zapravo mi je sve skupa dno dna.
  A tebi hvala na iskrenosti kao i uvijek, veliki lajk!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala, moralo je bit rečeno inače bi dopustili da nas se i dalje vara...

   Izbriši
 3. Bem ti, natipkam komentar i ode.
  Potpisujem te za sve.
  Sve sam ostavila i na "popristu zlocina". Dizajn iskopiran od-do- fail. Kradja slika i laganje da je tvoj proizvod na slici- podcjenjivanje ljudi. Isprika za sliku- pljuvanje u lice. Nisi napravila propust, svjesno si uzela tudju sliku, pripisala si zasluge i slagala da je tvoj proizvod na slici. Drazen predstavlja njihove brendove, kao i sama Ivana. Onakve izjave, nepostivanje kupaca i neistomisljenika je dno i krajnji neprofesionalizam. Kao kruna na kraju, otkrivanje lazi da je Zorya private label Zoeve- pa dobro, koliko se ljude moze ici SVJESNO praviti budalama? Izjava u clanku na Netokraciji na pitanje sto bi promijenila u ovom svem cirkusu, izjavila je da bi unajmila PR strucnjaka. Dakle, bez kajanja za sve servirane lazi, ona zali sto nije nasla nekoga da to bolje "upakira".
  Mogla bih jos svasta napisati ali stav je jasan. Zbog nepostivanja mene osobno, potencijalnih kupaca koji su mozda i moji citatelji, koje iznimno postujem- ne, necu dati podrsku nekome tko ne postuje nikog od nas.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Upravo tako! Ja smatram bloganje obavezom da iznesem iskreno mišljenje i neću podilaziti nikome...

   Izbriši
 4. Potpisuje.Moje komentare je cak i brisala.Nazalost u takvom svijetu zivimo gdje svatko svakoga pokusava napraviti budalom.Ovu kopiju Zoeva kistova imam vec neko vrijeme i potpuno identicni njenoj slici,ja samo nemam na torbici nikakav logu,a kostali su 8$.Da stvar bude gora cijena im je potpuno nerealna,54€(400 KN)????

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Stvarno? Toliko o tome... Moj komentar jedan koji sam komentirala nisu izbrisali, ali ono, svatko ima pravo na svoje mišljenje,a Facebook je javna platforma na kojoj ako nešto javno objaviš moraš bit spreman da će ljudi komentirati situaciju. Brisanje komentara je jadno...

   Izbriši
 5. potpisujem te i apsolutno se sa svime slažem

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drago mi je da ima nas koji smo shvatili o čemu se ovdje radi.

   Izbriši
 6. E zbog ovog te volim citati! Jer si uvijek brutalno iskrena.
  U pocetku sam bila uzasno tuzna jer nisam uspjela uloviti tester bas zbog tog jer sam zarko zeljela isprobati nesto od Zorye ali vise mi nije nimalo zao :)
  Kist izgleda jako lose, cak i kistovi s eBaya koje sam kupovala 15 kom za 3-4$ izgledaju puno ljepse i urednije.. A takoder i cijeli ''Zorya'' set se moze isti kupiti na eBayu za par dolara -.-
  Jako zalosno, komunikacija s kupcima jos zalosnija.. dno dna

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Meni ovaj kist izgleda kao onaj blending kist za 99 centi koji sam prije naručivala. Rasvjetao mi se nakon prvog pranja... Iskreno se nadam da se bar ovaj tako neće ponašati..

   Izbriši
 7. Bravo do neba na iskrenosti!!! 😗

  OdgovoriIzbriši
 8. Osobno i nisam neki preveliki konzument dekorativne kozmetike,ali volim lijepe stvari i originalan dizajn
  Zoeva meni predstavlja upravo to, lijepo dizajnirani proizvod (izvan mojih cjenovnih mogućnosti trenutno, ali to je drugi par cipela...)
  Zorya...na tome je rađeno godinuipol? na krađi tuđeg dizajna? svaka čast...

  Ali ono što je meni najgenijalnije, nije problem u tome što je to očita kopija, nego je problem u tome Što se ne podržava "hrvatski" brend, i "hrvatski" proizvod i "hrvatski" dizajn....
  dajte najte...

  I još jedan "biser" što se ženu napada jer je objavila tuđu fotku
  Pa ne znam, možda jer fotka treba predstavljati njen proizvod, a njega na fotki nigdje...

  O načinu komunikacije radije ne bih...

  moje novčiće ne budu vidli; dok ne skupim pare za Zoevu bit ce i Essence dobar...

  Martina

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam i dalje zagrizla za si jednom priuštim jedan cijeli Zoeva set jer eto, imam par kistića i stvarno se ne mogu mjeriti sa bilo kojima koje sam do sad kupila :)

   Izbriši
 9. Ja i frendica smo dns komentirale tko će dati iskreni dojam tih kistova, ali eto, našlo se :D Dakle, pokrila si apsolutno sve! I sama imam apsolutno isti stav o svemu što si napisala, komentirala sam nešto i na forumu i već je sve rečeno, pa mi se ni ne da ponavljati, ali sve si sumirala. Samo bih stala u njenu obranu što se tiče poštarine, budući da mi je bilo nevjerojatno da bi poštarina bila 20 eura za HR, probala sam 'naručiti' na stranici, dakle, stavila u košaricu, napisala podatke i pisalo je da je poštarina 3, 99 eura, što znači da je ona za van 20 eura. Glupo mi je samo da nisu spomenuli pt za Hr, budući da je Hr brend i da će im većina kupaca, barem na početku, biti iz Hr.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. E vidiš dobro da si napisala, da ljudi mogu pročitati to ovdje da ne mijenjam originalni tekst posta :) Očito se baziraju na inozemnim narudžbama jer inače bi im web shop bio u kunama, a ne eurima... Toliko o želji da budu ''hrvatski''...

   Izbriši
 10. Ja samo mogu reci SVAKA CAST! Ne kupujem i ne podrzavam previse te Boxove kod nas na Balkanu, jer su "rip off" u svakom smislu. Tester dobijem za dzabe u nekim apotekama i ne treba mi novac za to. Na osonvu ovoga sto sam procitala, a procitala sam svaku rec, jer me je jako zanimao ja mogu samo da porucim da zelim da ti zahvalim na iskrenosti i na tome sto doprinois da blogovanje sve vise volim i da sam sigurna da nas ima jos koji se ne libimo reći šta mislimo. Blogovanje nije hvalospev već lični stav i percepcija koju delimo sa drugima. Ne morate se složiti sa nama, ali nemojte osućivati i vređati, jer blogovanjem ne kreiramo vaše mišljenje već izražavamo svoje i dozovljavamo da prođe filter svakog čitanja i u nekome ostavi traga u nekome ne. I zato se radujem svakom tvom postu, jer ostavlja trag, u meni kao čitaocu koji će uvek rado da svrati i pročita svaki tvoj tekst.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Puno ti hvala na svemu rečenom! Slažem se sa svime i da je barem više takvih koji se usude reći što misle, ali malo je takvih jer se boje da će onda izgubiti sponzore ili što već...

   Izbriši
 11. U jebote, nisam pojma imala za ovu Zoryu, totalno sam ispala iz đira... Kamoli da znam da je to njen brend. Ovo je ridikulozno.
  Isto tako, moram bit malo partibrejker i reć da da - hrvatski brend, kineski proizvod; sasvim legitimno. Brend nema veze s lokacijom tvornice. Isto tako, ne idu sve pare u kinu, i da, trgovina i uvoz kineskog proizvoda doprinose ekonomiji; marže, radna mjesta, fluktuacija novca i dobara, nije jednodimenzionalno. Ali potpuno sam uz tebe; this is an AUTREJĐ! Neću ulazit u kvalitetu/cijenu, ali baš je plagijat. I što je najgore, to uopće nisu ti kistovi. Šteta. Imala je priliku napravit nešto originalno i novo, pa nek radi private labeling, i to je nekakav početak, nije baš jednostavno a bome ni jeftino proizvest kist u hrvatskoj; nema tu tržišta, ali zašto uzimat koncept i vizuale od drugog brenda? osim što je mogu tužit, pada joj kredibilitet... Baš tužno... A tester box priča mi je fantastična, odrađuju je korektno i konzistentno, ali ovo me baš iznenadilo... Šteta, šteta.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ma znam sve, ali ovak sam htjela ukratko reći nešt o tome jer je post ovako i onako predug xD Meni je u očima pala čim sam vidjela koliko je iskopirala cijeli dizajn (što tebi kao dizajneru posebno smeta jelda, ti znaš kak je to nešt dizajnirati i onda kako bi se osjećala da ti netko to ukrade), a onda cijela komunikacija je bila šlag na tortu...

   Izbriši
 12. Cujte godina i pol je mozda rjesavala sve za uvoz 😕. Ne moze bit ista cijena ko na tim.stranicama kad dodas nase poreze. J... visoke poreze. Kaj se tice testera mos nabavit u ljekarni hmm kako kojoj i gdje zivis i to mozda one vrecice

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ako je toliko provela na rješavanje proizvodnje i uvoza, moje mišljenje je da je toliko trebala vremena uložiti u dizajn, a ne ukrasti tuđi... Ja uvijek ove testere potražim u ljekarni ako me zanimaju i ako ih imaju na stanju mi ih daju. U manjim ljekarnama ih uvijek imaju, kao i u Farmaciji i Mandis Pharm ljekarnama. Upravo doma imam i ove Avene bočice testera i naravno dobila sam ih besplatno.

   Izbriši
 13. Draga Mirela, pratim ti blog vec dugo i, iako si mi se od samog pocetka svidjala jer si djelovala iskreno, ovime si mi samo dodatno porasla u ocima jer si drito pokazala da te nije briga sto ce netko reci na tvoje misljenje. Kapa do poda! :*

  (samo me zivcira kad moram cekati odobravanje komentara jer ako komentiram, komentiram anonimno, ali to je zbog zlocestih komentara I guess :D )

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ma nije toliko zbog zločestih komentara nego su mi se prije par godina počeli javljat neki Muhamedi i Abalahali u komentarima pa sam morala brisat te komentare, a bilo ih je hrpa, pa mi je ovo odmah kraći put da ne odobrim komentar koji se ne tiče mog bloga :D

   Izbriši
 14. Respect! isto tako mislim i mislim da smo se svi sokirali jer nismo to ocekivali od nje koja se godinama bavi bloganjem, kozmetikom i vec ima svoj business

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da to je bio najveći šok od svega, što smo očekivali nešto novo, a dobili smo kopiju...

   Izbriši
 15. Pa svaka ti cast! Citala sam te i prije i pratila, ali sa ovim si mi postala bas blogerica za koju cu reci da joj vjerujem i da iz neke solidarnosti ( kao mnogo tvojih blogokolegica koje su mi zbog toga pale u ocima i ne znam koliko cu im vjerovati ubuduce) ne staje na stranu osobe koja laze svojim kupcima i pravi ih budalom. S ovom istinom, ko blogerica si me sad bas odusevila jer sad vidim da ima iznimaka kod vas i da postoje cure koje kazu ociglednu istinu i koje vrijedi citati! Bravo!

  OdgovoriIzbriši
 16. Draga Mirela, ja se ne razumijem toliko u dekorativu i kistove kap ti, ali poruka je jasna! Svaka čast na iskrenosti! Cijenim to jako :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala! Stvarno ako se u nešto razumijem to su kistovi i dekorativa, za to živim :D

   Izbriši
 17. Cijenim iskrenost i uvijek sam iskrena u svojim postova i to sam bila i napisala kad sam naručila svoj prvi tester box. Nije me se dojmio i nisam dalje naručivala. Ja sam radila sa Zoeva kistovima i imam kineske i u nekima mi je vidljiva razlika, a u nekima stvarno nije, ali eto na ovome se vidi. Ona je zaista imala loše predstavljanje, a cijenu neću uopće komentirati. Mislim da je slike definitivno treba svoje napraviti.

  Eto neki dan ovdje u Irskoj jedna blogerica je izbacila svoju liniju trepavica i predstavila ih kao svilenkaste lalala, a ono čista najjeftinija ebay trepavica.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To se događa kada zagrizeš za brzu zaradu... Sve se izjalovi... Ja da pokrećem svoj biznis, pa sve do najmanjih detalja bi razradila, napravila svoj dizajn, makar to sve skupa trajalo 5 godina...

   Izbriši
 18. Samo ću reći amen, sister! Lijepo si pokrila sve aspekte, naprosto sam morala shareati. Osobno se nisam htjela petljati u rasprave, ali drago mi je da si složila pravu usporedbu gdje se vidi ta "ista kvaliteta za manju cijenu".

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nema tu govora o istoj kvaliteti što se na fotkama dobro i vidi... Šteta što još nisu izmislili virtualnu stvarnost da stvari možeš ovako online i opipati, jer se i tu vidi velika razlika, tj osjeti..

   Izbriši
 19. Imam isti ovaj "Zoeva" set s ebaya.Odlican mi je, ali je kopija! dakle, svi ti kistovi nemaju taj zaobljeni metal kao sto ni nema Zorya kist koji imas... dakle,to je to. :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, očito privatna marka na koju su samo skeljili njen logo, šteta :/

   Izbriši
 20. Amen!
  Da sam dobila kist ili kupila Tester, vjerovatno bih napisala sličan, ako ne i isti, post kao i ti. Očekivala sam nešto... a ostadoh razočarana.

  Pratim cijelu priču i na forumu i posvuda, ne vidim tu neku ljubomoru već jednostavno jedno veliko RAZOČARANJE. Znam Ivanu uživo i nisam očekivala tako nešto od nje. Mislim da ću rađe dati Zoevi za shipping i cca 500kn za set kistova nego za ovo jer da sam htjela kopiju, svratila bi na AliExpress. Isto tako od svog tog silnog -Hrvatski brend-, stranica je na engleskom i sve u eurima. Bravo.

  Sve u svemu, dokopam li se kojeg kista, neću se libiti reći što mislim.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Baš to, svi misle da smo ljubomorne (što mi je smiješno), a sve što smo je GADNO RAZOČARANE... Baš me zanima i tvoje mišljenje ako ćeš se dokopati kojeg kista...

   Izbriši
 21. Studiram inače isto Ekonomiju, al za razliku od 99% svojih kolega jako me interesira moja struka i branša i onda me baš zaboli mozak kad neko napiše:" Ja sam po struci EKONOMIST i od svoje 14-e godine sam u ekonomiji i cijelom tom svijetu" i onda ide napadat nekoga što je ukrao nečiju ideju. Ivanina i Draženova komunikacija je kriva, baš pratim taj PR crysis trenutno, ali ove gluposti sa Mirelinim kolačem? Draga moja u 21. smo stoljeću, ne možeš doć na dobru ideju ili izgradit brend i onda si mislit ma ne mogu ja imt konkurenciju, to nije u redu. Sa konkurencijom se više ne boriš proizvodom nego business planom, a to ako ne znaš, džabe ti ta tvoja ekonomija sorry.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tu si ti u krivu, jer ovo nije ukradena ideja nego cijeli VIZUAL kistova. Konkurencija je zdrava, uvijek je treba imati, ali treba konkurirati na pošten način. Ako nisi shvatila (ok razumiješ se u ekonomiju, ali u plagijarizam i kistove...?) ona je prekopirala cijeli FAQ sa Zoeva stranice i sve slike ukrala i cijeli dizajn od oblika do boje. Molim te reci kako je to ''dobra ideja'' i kakav je to business plan ako zasnivaš posao na plagijatu? Ljude su tužili za pjesme koje imaju slične melodije, a ovdje je BAŠ SVE ISTO.

   Izbriši
 22. Poduzi post, no evo, procitala sam ga do kraja. I ja sam narucila Tester box, i takoder mi je prvi. Jako sam se veselila, jer kutijice su im zaista predivne. Ponekad koliko sam pratila sadrzaj me nije bas toliko uveseljavao, al kutije jesu. Zaista se svakojake uspomene mogu cuvati u njima i djeluju bas profinjeno. Zorya kistovima sam se takoder jako veselila, nisam mislila da im bude cijena u kompletu bas niska no vjerovala sam da bude pristupacna i da cu si ih moci kupiti a da ono, ne trebam kredit. No danas sam i ja ostala razocarana i sigurna da ja definitivno necu biti vlasnica tih kistova.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kutije su stvarno predivne, tu se nema što prigovoriti, ovomjesečna je predivna lila točno po mom ukusu i ako ikad puste samo kutije u prodaju, na to ću drage volje potrošiti novce, ali na skupu kopiju kistova, ne hvala...

   Izbriši
 23. godinu i pol joj je trebalo da se javi Alibabi i na kinesku kopiju nastampa svoj logo koji pomalo zvuci kao Zoevin? tu istu kinesku kopiju kistova koju smo mi platili 10$ na Aliexpressu ona prodaje za 5x vecu cijenu i hvali se da je potpuno iste kvalitete kao zoeva, iz iste tvornice, sve isto. ovo je prica za majmune doslovno. pogotovo jer se zoeva izjasnila.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, to što se Zoeva izjasnila je bila točka na i da se vidi koliko se ovdje mulja ljude...

   Izbriši
 24. Zbog ovoga cu te poceti pratiti! Tako pokazujem da cijenim iskrenost. Svaka čast!

  OdgovoriIzbriši
 25. sve si rekla sveeeee!!!! bravo!!!

  OdgovoriIzbriši
 26. Čitava ova situacija da nije tragična bila bi komična.. prošla sam sve faze, od optimizma i negubljenja vjere na samom početku, preko nevjerice kada su se sranja zaredala jedno za drugim, do bijesa kada sam shvatila da je ekšli to to i na kraju apsolutne ravnodušnosti jer sam svjesna da su si potpuno svjesno i namjerno sami skuhali ovu odvratnu kašu u kojoj se sada koprcaju.

  Uopće mi nije jasno kako je netko u stanju mrtav-hladan napraviti ovako nešto, i onda se još postavljati kao žrtva ljubomore, stanja u državi i ženske nesolidarnosti. Doista preprežalosno.

  No drago mi je da je karma i dalje kuja, i da prije ili kasnije sve to dođe na svoje. Njima se samo potrefilo da je prije nego kasnije, no tko zna, možda su imali kredita od ranije.

  Lijepo si posložila sve to i crno na bijelom prezentirala čitavu ovu lakrdiju, no jedino mi je žao što nisi uz ova dva kistića pofotkala i isti takav iz svog AliZoeva seta, mislim da sve nas zapravo zanima je li razina bahatosti i gramzivosti u cijeloj ovoj priči baš toliko kritična da se tu radi o setu kistova koji zapravo vrijedi čitavih 8$. Evo zadnjim atomima svoje vjere u ljude trudim se vjerovati da to ipak nije tako, usprkos ovoj očajnoj hrpetini govana koja je polako isplivala.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. E da, to se nisam sjetila, ali znaš šta, ona kopija kista kojeg imam više nalikuje Zoevinom kistu nego Zorya kistom, od ta tri Zorya je najlošija, čak i od te kopije koju imam...

   Izbriši
  2. Baš tuga..

   I pratim i dalje cijelu ovu situaciju i fascinantno je do koje mjere ljudi idu ne bi li pronašli ikakvo opravdanje za sve ovo.. te ženska ljubomora, te balkanski mentalitet, te trula država, te kakve veze ima kakvi su kistovi, trebali bismo biti sretni što nam želi pružiti kvalitetan proizvod, i nama malim ljudima u maloj Hrvatskoj, da imamo Zoevu po pristupačnoj cijeni..

   Pa mila majko, nije uopće stvar u tim kistovima, nije stvar u tome što su kineski, što je u pitanju private labeling i kozja dlaka, nitko na to ne bi ni trznuo da je taj proizvod odmah predstavljen kao ono što doista i je, ali ljudi su poludjeli kad su vidjeli da ih se vuče za nos, i bizarno je kriviti njih za ovakve i onakve reakcije i nepodržavanje hrvatskog poduzetništva i blablabla..

   Glavni problem u ovoj cijeloj priči je ta prezentacija i ta hrpetina laži.. sve bi bilo (barem djelomično) u redu da je Ivana rekla "evo drage moje, predstavljam vam zoryu, zasad imamo dva seta kistova, možete ih kupiti po 50 i 100kn + poštarina, kistići su iz kine, ali skroz su ok i mislim da će vam biti odlični".. mislim da bi manji broj ljudi uopće reagirao na činjenicu da kistovi izgledaju kao Zoeva, a još manjem broju bi to ekšli bio dealbreaker, jer ako već prodaješ kopiju, barem budi čovjek pa to i reci. I i dalje je to siva zona, i ništa manje nisi plagijator, ali barem ne sereš po svojim kupcima koji ti stavljaju kruh na stol. Sigurno bi izazvala iste ove polemike, ali vjerujem u daleko manjoj mjeri.

   Umjesto toga, htjela je biti fensi sa svojim fensi prvim hrvatskim makeup brendom, napraviti hrvatsku Zoevu, htjela je nabrzinu zgrnuti lovu, jer može li bolje nego na uloženih 5€ dobiti nazad 55? I tu je greška, jer ljudi to vide, a nitko ne voli kad ga se voza. I onda kad je u prvih 5 minuta suočena s vlastitim lažima, umjesto da skupi muda i sve prizna, ispriča se i nađe neko rješenje, krenula se zakopavati, i to još uvijek traje.. a frustracije onda i dalje rastu.. i doista sve ovo izgleda kao linč, ali više mi ih nije nimalo žao, jer su sve ovo napravili svjesno i namjerno. Uopće krenuti s takvom idejom i nepoštenom namjerom je neoprostivo, i zato im se sve ovo i događa, nije to nikakva nepravda, nisu to nikakve početničke greške, sve ovo je nažalost potpuno zasluženo nizom loših odluka (i loših namjera).

   Ljudi bi pucali od ponosa i pohrlili po njene kistove da je napravila neke koji doista onoliko i vrijede. Da je pratila tu svoju filozofiju kojom se hvalila, da je uložila više truda i ljubavi u sve to, to bi joj se i vratilo. A ovo je stvarno vrijeđanje zdravog razuma i inteligencije svoje publike i potencijalnih kupaca, zar je bilo uopće za očekivati da će reakcija biti drugačija?

   A kad vidim podršku blogerica koje sam prije cijenila, samo zato što im je bed ograditi se od toga svega ili probati razmisliti malo svojom glavom, pa tužno je na šta ova blogerska scena spada.. od onih koji bi tu trebali biti kao netko tko je iskren i kome se može vjerovati, netko tko nije PR odjel za brendove, nego stvarna osoba koja je stvarno mjerilo i koja je tu za nas, sada ispada da svatko ima svoju cijenu i da stvarno malom broju pojedinaca možeš vjerovati bez straha da će se prodati i postati hodajuće reklame.

   Ali neka, bitno je da takvih ima, eto, da završim ovaj komentar u pozitivnom tonu - uvijek će biti i tih koji vrijede, a sve ovo ostalo prije ili kasnije na ovaj ili onaj način izađe na vidjelo. :)

   Izbriši
  3. Ovo je najsavršeniji komentar ikad napisan, svaka ti čast! Klanjam se!

   Izbriši
  4. Sve si rekla! Sve!

   Copy paste komentar iznad - najsavršeniji komentar!

   Izbriši
 27. Ok,kapiram svi su ljuti ali pojedine cure pa tako i ti kao blogerica i takodjer i sve koje "pljuju" po Ivani ste mi pale u ocima.Ok zena je zeznula stvar ali vi ste ga uprskale do kraja.Toliko pljuvačine i mržnje na jednom mjestu da sam zgrožena.Pokrala nas je,prevarila,iznevjerila? Wtf??? Pa kako te je prevarila? Bojkotuj je,nemoj kupit njene kistove i kraj!Tko te tjera? Ako gledamo realno tesko da ce netko tako lako iskesirati 400 kuna za kistove ali nece bome ni za Zoeva.Tko zeli kupit ce,tko ne zeli nece!Ni ovi s Ebay-a nisu bajni,smrde,otpada drska,dlake otpadaju,nakon pranja mozes bacit pa ti dodje zao i tih 8 dolara.Iza Zorye stoji Ivana glavom i bradom pa i ako ne valja nesto Zoeva bi je mogla tuziti zbog sumnjivih radnji.Najgluplje od svega kad vidim da cure koje su bile autorice na njenoj "Sminkerici" je pljuju na sva usta,na forumu je idu prijavljivati Zoevi i tko zna kome sve ne a kad su dobijale "free" proizvode i slikale se po eventima onda im je ona bila super.Tko jos ide u krajnost toliku da trazi njenog muza na fejsu kako bi citao NJEGOVE statuse na NJEGOVOM profilu! Sutra ce te sa tom istom Ivanom sjest i pit kavu na nekom event-u a sad pisete da vas je prevarila,ono sram je bilo otela vam novac iz dzepa.Najbolje da je svi razapnete i zapalite na sred Zagreba.Ona je toliko nebitna i jadna da vec 4 dana pisete citave postove i govore mrznje(na forumu da i ne govorim)Ljubomora je cudo,manimo sad Zoryu,ona je nebitna,Šminkericu svi znaju,svi pamte,prate od početaka Ivanu jer je Ivana od sebe napravila nešto i pokrenula taj Tester box.Ko fol je nekima zao Zoeve jer je Ivana kao ukrala njihovu ideju a Zoevi se fucka za Zoryu.Da je nesto ilegalno i sumnjivo Ivana se danas ne bi oglasila s prodajom Zorye.Popila bi vec 1000 tuzbi.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Molim te, citiraj dio mog posta gdje iznosim govor mržnje, a ne gole činjenice... Također mi kopiraj bilo koji kometar sa fejsa gdje piše da nas je pokrala i prevarila. Ne možeš nekoga pokrasti ako taj netko nije ni kupio kist.

   Šminkericu ne čitam, Ivanu ne poznam, na evente ne idem, s njom ne pijem kave, tako da od toga što si napisala apsolutno ništa ne stoji... Tu nema ljubomore kao što NISI skužila, nego razočaranje da je po hrvatski brend plasira PLAGIJAT! Ja kao hrvatica se sramim toga da nas u svjetu prepoznaju kao: ''one koji su kopirali Zoevu''. Pa da sam vlasnik, sram bi me bilo to i javno objaviti na internetu, pogotovo jer ona NEMA svoje slike proizvoda nego su one UKRADENE od Zoeve.

   Nije mogla ''popiti'' 1000 tužbi kada je ovo objavljeno tek koji dan prije, tužbe se ne formiraju u jednom satu, ali nekako ne sumnjam da će ju tužiti za PLAGIJARIZAM, kao što su tužili AliExpress koji je u roku jednog dana morao maknuti sve kopije Zoeva kistova sa web shopa. To vjerojatno nisi ni vidjela jelda? E pa da, o tome se ovdje radi, a sada možeš dalje komentirati kako smo ti mi blogerice pale o očima, a samo upoznajemo ljude na što će trošiti novce.

   Izbriši
  2. Hahah, ovo je sigurno pisala njena kolegica koja s njom pije kave i dobiva free proizvode pa se ne zeli jadna zamjeriti 😅😅😅. Hahah, takve su iste ko njena ljubljena joj Ivana 😊

   Izbriši
  3. Hahahaha, cuj ti nju, sresti cete se na eventu, piti mozda kavu. E pa da se i sretnu, Ivana je ta koju treba biti sram nakon svih ovih lazi, a ne Mirelu! da sam Ivana hodala bi pognute glave nakom tolkih lazi i zelje da nas se prevari. Mirela je jedna od rijetkih koja je rekla istinu, a ne ko njene druge kolegice ( nekak mi lici da si ti ta) koje se ne usude reci istinu od straha da izgube sponzore il ne dobe njenu pozvivnicu za negdje! Kako ne shvacate da time samo i sebe potkopavate i pokazujete kako niste iskrene i da bi napravile isto sto i ona i da vam nije za vjerovati ko ni njoj. Drago mi je da su pale maske i sad se svaka blogerica pokazala kakva je i kome se moze,a kome ne moze vjerovati.

   Izbriši
  4. Sminkerica je njena pa se nebi smjela reci istina?! Pa hvala bogu da imaju hrabrosti reci istinu! Pa zena laze!!! Kako te nije sram tako nesto napisati, zato nam i je takva situacija u drzavi kakva je, zbog ljudi poput Ivane i ljudi poput tebe koji bi to zataskali. I nitko nju ne pljuje, nego svi kazu istinu i cinjenice! procitaj si jos jednom Mirelin post ak ti nije jasno sto je napravila!

   Izbriši
  5. Kad razmislite malo, pa od koga ona ima podrsku?? Osim od njenog muza koji jos gori nego ona. Pa nju te blogerice podrzavaju jer se ne zele zamjeriti, dvolicne su i gledaju svoju guzicu. Tak da mislim da ona ni nema iskrene podrske nekog od okoline. Ak i ima takav neko, iste je sorte ko i ona.

   Izbriši
  6. Hvala cure na potpori. Uvijek ću reći ono što mislim i uvijek ću se zauzeti za ono što je pravedno. Pravedno varati ljude NIJE, nije pravedno LAGATI, nije pravedno KRASTI, a one koje ju podržavaju neću ni komentirati. Takvi su priča za sebe kakvi god razlozi im bili što ju podržavaju, ali i oni su mi jako pali i očima.

   Još pogotovo kada se izvrću izrečene riječi, na to sam najviše alergična! Idemo izmisliti Drinking Game! Za svaki komentar gdje je napisano da smo ''ljubomorne i zavidne'' popij jednu žesticu! :D I da, već smo pod stolom xD

   Izbriši
  7. Anonimka, jesi ti mozda... ma bolje cemo sutiti 😉
   Samo cu ti reci, ako ti uz zdrave oci (pretpostavljam da su zdrave) i bar jedan dio mozga ne vidis u cemu je problem s cijelom pricom oko Zorye, onda lijepo daj dream timu 400+ kuna i budi izlevacena 👍

   Izbriši
  8. Ja nisam Ivanina drugarica,ne poznajem tu zenu.Samo kazem da su zene zlobne ali internet svasta trpi.Kao drugo,draga Sura ako ti je toliko bitno sta ce o nama reci z svijetu za par drskica i kozjih dlaka kraj toliko bitnijih stvari onda ja stvarno nemam rijeci.Pokrali nam drzavu puno gori od Ivane,bolesni,gladni ljudi,ogorceni bjeze iz nje.Kupuju se fejk jakne i krpe s ebaya i slicnih koji su kopirali puno jace brendove a vi se uhvatile kistova.Kreni od tezih stvari i digni glas a ne za kistove.Stosta u ovoj drzavi nije fer pa nismo nikog razapeli,stavi se na njeno mjesto,sram te bilo!!

   Izbriši
  9. Ti stvarno ne kužiš? A dobro, zna se što se kaže s kim se ne raspravlja :D Ja se ne mogu stavit na njeno mjesto jer ja tako biznis nebi ni započela :D A da me sram, je, sram me, sram me što sam joj dala povjerenje da bi ga na kraju izigrala...

   Izbriši
  10. Srami se ti što podržavaš Ivanu i njene laži! Država nam i je u takvoj banani zbog takvih sličnih ko tvoja Ivana, već je vrijeme da se iskorijene prevaranti i možda baš ova situacija pripomogne tome! Ako tebi nije bitno što će reći za par drškica i kozjih dlaka, što radiš ovdje? Javi se svojoj frendici Ivani i s njom vodi razovore kako smo mi "zli" itd..Ovdje su ljudi koji podržavaju istinu i za druge tu nema mjesta. Nitko ju ne vrijeđa, niti priča ružno o njoj. Jedino o čemu se priča su činjenice o njenom poslovanju, dakle, istini.

   Izbriši
  11. Potpis, Mirela da se srami sto govori istinu a Blazoticu da se velica?! Mislim da jedino tebe u svemu moze biti sram da pored svega sto se izdesavalo ides napadati zenu koja pise cinjenice..

   Izbriši
  12. Pa svaki drugi komentar vam je kako je ukrala ideju,kako vas je prevarila itd..kako je plagijator itd...ima zoeva svoj pravni tim koji ce to rijesit ako zeli.briga te tko ce to kupit tko nece,sto imas ti sa Ivaninim kupcima zeno draga.svoj novac ces utrosit tamo gdje ti zelis,sve ste vi kupovale kopije koje kakvih cetkica sa e bay-a i pravile recenzije o tome.tak da.....sorry

   Izbriši
  13. Draga Anonimna, a kako nazvati objevljivanje tudje fotke bez dozvole kao promo materijal za svoj brand? A to kaj se na fotki ne nalazi tvoj proizvod necemo ni spomonjat jel...
   Al kad vec uvlacimo stanje u drzavi ja cu rec ovo
   Naravno da kradja dizajna nije prava kradja, kad nam i ministar znanosti i obrazovanja moze prepisat doktorat (pardon, fusnotu...)
   Dajte najte....
   Martina

   Izbriši
 28. Osobno jako volim Tester box od kad sam kupila prvu njohovu kutijicu. Super mi je što tako mogu isprobati i neke proizvode skupljeg cijenovnog ranga koji bi me interesiraju u full size pakiranju, pa tako mogu odlučiti kupiti nešto ili ne. Znam da smo skupa komentirale kako se veselimo ovoj kutijici baš i zbog prvog Zorya proizvoda dok još nismo znale što se krije pod tim imenom. Moram priznati da sam i sama razočarana cijelom pričom oko toga. Ivana i Dražen su se činili tako simpa i dragi ljudi koji se bore da stvore nešto svoje baš ovdije kod nas ( ne poznajem ih osobno samo sto Ivanu pratim na youtubu i fb). Što se tiće Testera mislim da tu korektno odrađuju svoj posao i baš me začudilo da su im se u ovome potkrale također neke greškice kao npr. sa melemom i čistaćem za lice. Ali ajde svatko može pogriješiti. Žao mi je što mi je sve nekako zbog Zorye palo u očima. Nisam nešto luda za kistovima i osobno neću kupiti niti Zoevu , niti Zoryu, za moje potrebe zna se naći povoljnih na Pink Pandi ako je neka akcija.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Možda se i ja odlučim kupiti još koji Tester box ako bude neka dobra najava proizvoda koja će se naći u njemu, ali tako mi je žao što to vode ljudi koji su od nas pokušali napraviti budale...

   Izbriši
  2. Ne znam više što bi mislila, mene je više poljuljala ta vjera u ljude, nekome se diviš i onda hladan tuš sa ovako nećim. Iskreno se nadam da je ovo zbolja samo neka početnička greška i da će im u buduće proizvodi brenda Zorya ići u boljem smjeru. Ne želim nikoga osuđivati, svi radimo najbolje kako znamo u pojedinom trenutku. Mislim da su najveću štetu donjeli sami sebi. Zbilja se podiglo puno prašine oko cijele stvari sa kistovima,kad bi malo više bili složni da se poprave i neke druge stari u našoj cijeloj zemlji☺

   Izbriši
  3. Baš, ovo je mala stvar za razliku od nekih drugih strašnih stvari u zemlji, ali od nekud se mora početi... Možda ovo da hrabrosti ostalima da dignu glas za ono za što misle da je pravedno...

   Izbriši
  4. Meni nije jasno u cemu ste vi ispale budale.sve imate zdrave oči i vidite što je to.hoces kupit,neces kupit tvoja privatna stvar.na koji nacin je ona vas prevarila,koja od vas je kupila proizvod da to moze reci

   Izbriši
  5. Ja nisam ispala budala jer mene nije pridobila na kupnju kistova. Kupila sam tester box u kojem je bio kist i isprobala sam ga (vidi se da nisi čitala članak gore) i dala svoje iskreno mišljenje i usporedbu s drugim kistom. Tako da eto, ja sam kupila proizvod i mogu to reći :)

   Izbriši
  6. Ok,ti imas pravo na to,a ostale.....

   Izbriši
 29. Meni je najtuznije od osobe od koje to dolazi... Ivane Blazoti koja je jedna od prvih blogerica na nasim prostorima i osnivacice smiminkerice. Mi malo stariji pamtimo kad se svaki post na sminkerici ocekivao kao svetinja jer je tada bilo nesto novo i osim jos voodo blonde, blanke i jos nekoliko blogova... blogova tako kvalitetnog kao sminkerice nije bilo. A onda je prodala sminkericu... koja je nakon toga postala jad i bijeda i novi vlasnik uporno pokusava od nje nesto napraviti (vidi se po konstantnom izboru novih sminkerica koje vidi vraga vecinom imaju pr recenzije), ali ne ide pa ne ide. Tester box pratim od zacetka ideje i iz mjeseca u mjesec citam recenzije i jbm sve ne mogu se nagovorit da ga kupim jer osim lijepe kutije i efekta iznenadenja za tih 100 kn ne dobijem nista. Lijepo ona upakira da ispadne da je vrijednost proizvoda veca od tih 100 on, ali bemu misa kad su proizvodi vecinom takvi da bi ih proslijedila dalje. 100 kn nije ne znam koliko, ali za te novce radije cu kupit 1 konkretan proizvod nego to sto ona nudi. Eto iskreno ja do sada ni jednom nakon sto sam vidjela sadrzaj kutije nisam pozalila sto nisam naducila.. a tako bih htjela da mi se to dogodi, kao sa stranim beauty boxovima nad kojima slinim. I sada ovo... bas sam iskreno i duboko razocarana. Da je to netko drugi napravio presla bih samo tako preko toga, ali kad napravi netko tko je postavio temelje hrvatskog beauty bloganja (blog - mjesto neoptereceno profitom na kojem racunas na iskrenost autorice jer blog se pise iz ljubavi da se s ostatkom svijeta podijeli svoje iskustvo). Ma sta da vise kazem...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Točno znam o čemu pričaš. Kao vjerni čitaoc ti najviše smeta kada netko kome vjeruješ krene putem profita i zanemari sve za što se prije zauzimao. Iskrenost i vjerodostojnost. Pa onda neka pričaju o ljubomori na nju jer je pokrenula ''uspješan'' biznis, mislim miješamo kruške i jabuke...

   Izbriši
 30. Mirela, neka te ne obeshrabre ovi komentari Ivaninih istomisljenika. Takvi komentari vise govore o tome kakve su oni osobe i na sto su spremni zbog profita. Vidi koliko te nas podrzava jer si rekla istinu. Ja osobno nisam vidjela ni jednu drugu takvu objavu od tvoje kolegice koje bi isto rekle, gle,ne mozes to raditi i zavaravati ljude. Stovise, vidim da je jedna blogerica tebe ovdje podrzala, a na njenoj objavi nju. Pa se pitam, zbilja?! Kako se ljudi okrecu kako vjetar puse, pa kako li tek takvima vjerovati?! Zaista mi je za nepovjerovati da ju netko od njenih blizih osoba nije protresao za ramena i pitao sto joj je doslo?! Velika vecina nas misli kao i ti i podrzava te sto si rekla kako je i ne radis s nas budale, sto cijenimo! A ovi u manjini samo nam pokazuju kakve su osobe i zbog cega nam je kako je. A takvi zbilja nisu vrijedni zivciranja.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ma ne obeshrabruju me, zapravo mi daju poticaj da još ''glasnije'' govorim. Tipični znak bullyinga, i ne ne dam da me se sputava jer ću i dalje govoriti ono što mislim. To je moje pravo, kao i njihovo da me napadaju, ali što ću im ja...

   Hvala na podršci :*

   Izbriši
 31. Mirela, svaka čast ��
  Malo sam out u posljednje vrijeme pa nisam ni znala za ovo... hvala što si me prosvijetlila ��

  OdgovoriIzbriši
 32. Carice moja, baš te volim!!! I sama sam naručila Tester box za svibanj te sam mu se baš veselila, a onda kad je stigao ostao je samo gorak okus zbog svega što se dogodilo preko vikenda. Ja sam se baš veselila Zorya brendu jer je bio najavljen kao make up brend te sam mislila kako je lijepo Hrvatska će imati Zoryu kao što Srbija ima Auru, a onda šok i nevjerica. Mislim, tko radi taj i griješi te ok, dogodila se greška u početnim koracima, ali zasmetalo mi je to što se laganje išlo opravdavati laganjem, e to je baš ružno :/

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam rekla da sam bila spremna dat ruku u vatru da se radi o nekoj liniji sjenila, ali kada sam vidjela ovo sam pala na dupe od šoka.

   Neka se sad vidi da nećemo trpiti laganje, a to sve može samo biti dobra lekcija ostalima koji kreću u svoj biznis. Samo istinu i poštovanje prema nama kao kupcima, samo to očekujemo.

   Izbriši
 33. Otvorim instagram/face i nailazim na iste price a ne znam o cem se radi. Hvala na objasnjenju!
  S obzirom da su mi kistovi ionako preskupi, znala sam i prije da ih necu kupovati. Iako nisam 100% u trendu sa svim tim beauty blogger stvarima, prvi put kad sam vidla sliku kistova sam automatski pomislila da su Zoeva. jer to je to. i onda vidim drugaciji opis i nis mi nije jasno.
  za cruelty free cu se nadat da je jer samo sisanje dlake ne bi trebalo bit lose za zivotinju (vjerovat cu da je sve ostalo divno i krasno). za kinesku proizvodnju moram priznat da sam iznenadena od nje, ali opet ne previse jer je sve napravljeno u kini (90% velikih brandova od odjece, autiju i sminke je tamo pa kaj se vise cudimo). Al bar je dizajn mogao biti drugaciji. to je mozda i najveci propust jer ljudi vjerojatno ne bi isli toliko u tu pricu da nisu identicni. i onda jos apsolutno ista torbica. pa nismo slijepi.

  Honey - blog Royal Lifestyle - Twitter - Instagram

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Baš to, prvo što upada u oko je dizajn, ne samo kistova nego i bilo kojeg drugog proizvoda. Ovdje je debelo pogriješila što nije bar nešto promijenila, mislim, nije u redu, imamo mi svi par očiju s kojima vidimo kako nam se mulja :/

   Izbriši
 34. Cijela ova prica je stvarno tragicna. Tu ima toliko pocetnickih pogresaka da se jos uvijek ne mogu tome nacuditi. Osobno nemam nista protiv private labelinga jer znam da dosta brendova tako krene i to je skroz legitiman nacin za zapoceti posao, ali onda ne tvrdis kako iza toga stoji tvoj rad, trud i sl. Medjutim, ova prica je daleko od private labelinga, koliko god ti ponavljao da je upravo o tome rijec.

  Dodatno me sokiraju komentari onih koji kritiziraju ljude koji su ukazali na probleme jer ispada da su svi ljubomorni i zavidni. Nije mi jasno kako ljudi ne vide problem u ovakvim kopijama. Razumijem da si ne mogu svi priustiti Zoevu, ali tko je rekao da moras to moci? Pa postoji hrpa drugih kistova, daleko jeftinijih. Ja dan danas imam svoje prve ecotools kistove koje sam kupila prije 8-10 godina. Oni su i dalje pristupacni cijenom, a kvaliteta im je stvarno odlicna s obzirom na cijenu. Na kraju krajeva, postoji essence, look by bipa, muller..nije da nema povoljnih kistova.
  No, na stranu sve to. Osobno vjerujem da je sve ovo napravljeno ciljano jer u cijeloj prici ima previse gresaka da bi to sve bilo samo stvar slucajnosti.

  I jos jedna stvar. Tragicno je isto da danas moramo blogerici (u ovom slucaju tebi :D ) pisati u komentarima "bravo na iskrenosti", i da je bloganje doslo na tu razinu, a i da moras kopati da bi trazio iskrene blogere. Sjecam se pocetne blogerske scene u Hrvatskoj, doslovno nas je bilo petero (ako), brendovi ne da nam nista nisu slali, nego nas nisu niti dozivljavali. Jos su mi se smijali u (odavno zatvorenoj) Sephori kad sam ih zamolila da mi dozvole da swatcham neke proizvode kod njih, pa sam morala objasnjavati sto je to blog i zasto ja to uopce radim haha. :D Ah, uspomene :D

  Sve u svemu, situacija se mogla izbjeci na puno nacina i uz neke druge poteze.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Slažem se sa svime što si napisala. Ja imam RT kistove koji su stari 4-5 godina i ništa im nije. EcoTools također, nitko ti ne gleda s čim se šminkaš i neće te prozivati što se ne šminkaš sa ''markom'', nismo u osnovnoj školi...

   Ali da se ide zarađivati lažima, spletkama i plagijatima, to nikako ne mogu shvatiti...

   Moj blog postoji od 2012-e godine, a prije toga sam dugo godina pratila blogersku scenu i vas ''starije'' blogere, divila vam se na iskrenosti i prekrasnim postovima i fotkama. Kada pogledam na što je današnja blogerska scena spala, dođe mi zlo... Više nitko ne piše iskreno nego se sve uljepšava, naravno zbog želje i trpanja za besplatnim stvarima.

   Ja se neću prodati za besplatni ruž, sjenilo ili kistove, tko god da mi pošalje nešto je već upozoren da pišem ISKRENO mišljenje kakvo god ono bilo i nitko se do sada nije bunio. Začudo... Ali to ne mogu reći za neke druge blogerice. Pohlepa je postala previše prisutna, no to je već tema za neki drugi post, već sam odužila ovaj komentar :)

   Izbriši
  2. Nazalost, pored svega serviranog crno na bijelo, tuzno je da neki jos uvijek dopustaju da ih se pravi ovcama. Mnoge blogerice su pokopale svoj kredibilitet braneci ovakvo vrijedjanje ljudi jer su time pokazale isto nepostovanje prema svima kao i Zorya brend. Shvacam da Ivana ima i prijateljica, ali bas te prijateljice su joj PRIVATNO trebale reci koliko je pogrijesila a javno se ograditi od svega. Ovako su skupa s njom svima pljunule u lice.

   Izbriši
 35. Draga Mirela, moram priznati da mi te bas zao sto sjedis doma i hranis se negativnim komentarima, to samo pokazuje kakva si osoba ti ali i sve ove ostale zene koje imaju potrebu pljuvat po drugima i uzivaju u tome. Ali nazalost, mi hrvati smo takav narod, uzivamo u tuđem neuspjehu i jedva cekamo da unistimo svog ko nam se nade na putu. Osobno mi nikad nebi palo na pamet pljuvat po nekome ko radi svoj posao onako kako on to zeli, potkopat ga u samom startu. Svaka cast Ivani na svakom njenom potezu, a vi zene se uhvatite svog zivota!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Draga curo koja se skriva iza anonimnosti. Prvo, znaš li koja je razlika između tebe i mene? To što ja iza svojih riječi stojim IMENOM I BLOGOM, a ti se nisi udostojila ni potpisati.

   Ne ne hranim se negativnim komentarima, hranim se hranom. Kakva sam osoba? To mogu zaključiti oni koji me poznaju, ti ne.

   Pošto ti sad pljuješ po meni da uživam u tuđem neuspjehu, reći ću ti samo da ja hvala Bogu živim svoj život, koji je sretan, imam posao koji će mi platiti režije, ni u čemu ne oskudijevam, a očito ne oskudijevam ni od komentara koji će me napasti što sam napisala činjenice. Upravo to opisuje kakav smo narod, onaj koji će sranja radije zataškati nego da se o njima priča.

   Tako da da, eto, to bi bilo to od mene :)

   Izbriši
  2. Masila si fudbal, Mirela. Trebamo stati kolegijalno u varanju ljudi, a u medjuvremenu optuzivati sve druge koji varaju u ovoj drzavi. Nije to isto, uopce. Tako se kod balkanaca radi, neka nas varaju kako tko stigne i moze. Zaboga, svoje citatelje si trebala ubijediti da trebaju dati (povelike) novce brendu koji na balkanski nacin trazi svoje mjesto pod suncem.

   Izbriši
  3. Zašto mi ovo izgleda ko komentar od osobe o kojoj si pisala? :D
   Sve je sad crno na bijelo i rijetko koga će moći sad zbilja prevariti.

   Izbriši
 36. Stvarno nemogu razumiti toliku paljbu i uništavanje ljudi koji imaju ideju i iznimno se trude....Ako ste svi mudriji pametniji i inteligentniji sto onda VI nepokrenete posao ....dosada kao sto vidim izvlači ono najgore iz covjeka....nadite si zivot....ovo je jadno

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Drugo je imati originalnu ideju, a drugo je imati ideju da prekopiraš nekog drugog. Pokretanje biznisa, dragi Unknown, nije stvar pameti, inteligencije i mudrosti, o čemu pričate? Pokretanje biznisa je želja da se na tržište stavi NOV proizvod, ne kopija. A ako bi i pokrenula biznis, ne bih podcjenjivala inteligenciju svojih kupaca ;)

   Ja imam život, hvala na primjedbi :)

   Izbriši
  2. Draga sara, ako je tvoj zivot bavljenje sa tudim zivotima, kao sto si nam to pokazala, nek ti je sa srecom :)

   Izbriši
  3. To sam i ja rekla a doticne me nazivaju Ivaninom prijateljicom,smijesno!Sura se nasladjuje Ivaninim postupcima ,uporedjuje kist od 5€ i ocekivala je da ce za 100 kuna dobit tester box i kist zlatom optocen.Ja imam Sigmin kist od 80 dolara kojem strce dlake a sto onda reci za kist od 5 €?

   Izbriši
  4. Naslađujem? Ok ako ti to misliš :) Vidi se da uopće ne čitate napisano, molim vas pročitajte članak isponova, hvala :D

   Izbriši
  5. I draga Anonimna, vidi se da si Ivanina pridošlica samim time što ne znaš ime mog bloga, niti moje osobno ime. Neka je i tebi sa srećom, tvoja - Sura :)

   Izbriši
  6. Dobro, ako je za kist od 5 eura trebala ocekivati losu kopiju, jel ga trebala nahvaliti? Ili napisati sto i je napisala? 😂 pa daj se saberite i ako vec zelite napadati, aj promislite bar 2 put sto cete napisati prije nego zbilja napisete jer ovo su sad takve besmislice da zbilja ispadate smijesne.
   Da je usrani kist nahvalila onda bi pisali da sere i supaci se Ivani. Napise da je los, opet ne valja? Sto bi vam odgovaralo?

   Izbriši
  7. Ovo je blog a ne tvoj privatni profil da bi trebala imenom da te zovem.Ti si zeno puna mrznje jer razvlacis tu zenu na svom blogu!Price presipas iz supljeg u prazno.Kao da si Boga povukla za bradu sad.Samo sam realna a Ivana mi nije niko i nista.Ovo sto si uradila je samo zarad lajkova i posecenosti bloga a ti hrani dusu i dalje to ti je jedini lijek.

   Izbriši
  8. E ne mogu da ne umrem od smijeha, sorry.. Dakle ti smatraš da sam ja ovo napisala da povećam broj lajkova? Svaka čast, nisam znala da se to tako radi... Stvarno sam blesava bila što sam budala mislila da će mi još ljudi okrenut leđa. Ali eto, ako te veseli reć ću da mrzim cijeli svijet, jel ti sad lakše? :D

   Izbriši
  9. Jedini lijek za sto? Za 100 kn manje u dzepu koje je ostavila onima koji ne zasluzuju?
   A koja je poanta tvojih hrabrih anonimnih komentara? Sto zelis postici zapravo?

   Izbriši
  10. Bome nisam znala da je otkrivanje prevare bavljenje tuđim životom...you learn something new every day.
   Znači "Sura" (to je ime jel da :P) je puna mržnje jer je rekla da joj se ne sviđa da ju netko pravi budalom ali vi anonimke niste pune mržnje što ste pale po njoj zbog toga? Znači vi volite da vas se pravi budalama? Uostalom - veoma hrabro od vas što ste stale iza svog Anonimnog imena :D svaka čast
   Uostalom lijepo od vas što se brinete za "Surin" život i čime se ona bavi :D

   Izbriši
  11. Jeste Vi kupile set kistova?PRIČATE i PLJUJETE po nečemu sto niste probale...neke su DOBILE jedan kist naknadno,a popljuvale ljude bez veze koliko ja znam bitna je kvaliteta dlake na kistu a ne nešto drugo...kod jednom ljudi nadite si zivot...pa nećete biti toliko isfrustrirani....

   Izbriši
 37. Pokušala sam neki dan doskočiti što se tu sve događa i čitala taj post o releasu kistova. Ali su mi promakli ovi komentari i odgovori. Ako sam na išta alergična, onda je to loš PR i bezobrazni odgovori. Kao netko tko se vidi u tom području narednih godina, nikako mi nije jasno kako si brendovi mogu to dopustiti. Prvo ono s Illamasquom, pa Z palette, a čini se sad i kod nas. Dobra ideja, cijenim poduzetnost, ali to se tako ne radi.

  OdgovoriIzbriši
 38. Mene samo zanima od vas blogerica i vas koji se bavite sminkanjem drugih ljudi,kada se vec naveliko prica o postenju,varanju i drzavi.koja od vas izdaje racun za obavljenu usluznu djelatnost?neke naplacujete sminkanje i po 200 kn

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ne znam jer ja ne šminkam okolo, samo sebe :) To pitanje trebaš uputiti nekome drugome, hvala :)

   Izbriši
  2. Neke da daju državi ne bi mogle preživjeti jer je država takva da uzima pola zarade...i ostane im za kruh i platiti režije. 200kn je premalo za šminkanje i tko toliko naplaćuje podcjenjuje taj posao, a tebi ako smeta nemoj ići kod takvih nego u salone pa plati lijepo 300-500kn.

   Izbriši
  3. Draga L., znam tocno tko si. Nije bilo tesko shvatiti po stilu pisanja, like-u na objavi i tocno si bila online u trenu kad je komentar objavljen. Posto znam da je ovo meni upuceno slobodno se javi u inbox da popricamo o tome. :))

   Izbriši
  4. L? Mislim da si me zamijenila s nekim, ja ti se zovem Mirela ako to već nije dovoljno jasno :D I sad, teško mi je uopće zaključiti tko si, tako da ako želiš pričati, moj inbox na fejs stranici ti je na raspolaganju :)

   Izbriši
  5. Mirela, nije ovo tebi namijenjeno, vec odgovor na prvi komentar od moje musterije. Sto se tice objave podrzavam te skroz i pokusaj ignorirati ove sto te napadaju.

   Izbriši
 39. Drage Anonimke hejterice!

  Od sada vaši komentari neće biti objavljivani ovdje, jer fizički ne stignem na sto strana tako da ako imate nešto za reći, možete to napraviti na ovom linku, tako da fino vidimo tko to i komentira. Hvala na pozornosti!

  https://www.facebook.com/Suradancer/posts/644387115757239

  OdgovoriIzbriši
 40. Ajde vi Ivanine prijateljice odleprsajte njoj i punite joj blagajnu, pokazite tu solidarst djelima. Ovdje nije mjesto za nepostene ljude koji bi varali ljude, stoga ste pogrijesili blog

  OdgovoriIzbriši
 41. Bok, odlična i iskrena recenzija. Napokon netko s integritetom. Hvala ti, jer ovo vraća vjeru u čovječanstvo unatoč svenadirućoj idiokraciji i moronstvu. :-)
  Zanima me jesi li ti možda Bitchie Dancer s foruma? Ne moraš odgovoriti ako ti je bed, ali tu sam curu zapamtila po pametnim i duhovitim postovima i baš mi je žao da više nije aktivna, ali super ako piše blog. :-)
  Pozdrav,
  Ivana (mogu ostaviti mail na private, ali ne znam koju opciju tu dolje izabrati)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala na divnom komentaru! Nisam ja Bitchie Dancer, nova sam na forumu i nisam napisala više od jednog posta, za sad :D

   Sve ok, glavno da si se barem potpisala :)

   Izbriši
 42. E pa zeno,naklon do poda!Citam te i pratim vec dugo,dugo ali ne da mi se komentirati kao i na masi drugih blogova koje pratim,ali ovaj clanak je zasluzio da se javim.Svaka cast na ovako iskrenom tekstu,vjerujem da si izrekla naglas ono sto bi mnoge presutile i mrmljale sebi u bradu kako su popusile,bile glupe itd.Bravo Mirela,ostani i dalje tako iskrena,citam te sa velikim gustom!Pozz:-)


  OdgovoriIzbriši
 43. Hvala na savjetima. Sve se vrti oko toga da se zaradi i ništa više.

  OdgovoriIzbriši
 44. Nakon sto me beauty box razočarao, nemam ga namjeru više naručitaviti ukoliko se nesto sa proizvodima ne promjeni tj., u koliko ne bude više proizvoda koji pripadaju onome što predstavljaju. Tester mi je bolji i kvalitetniji zbog toga sto imaju više proizvoda koji opravdavaju tester box i proizvde koji su namjenjeni šminkanju i preparativi. Ovo je post koji sam jučer ujutro prvo čitala u autobusu na putu za posal. Ja sam ostala u šoku čitajući za kist i za mala od lavande proizvodu koji je sve samo ne pakovanje od 200ml. Tako da sam već unaprijed sve saznala prije nego je tester došao jučer na moju adresu. Mislim u jedan post stavit sve testere o kojima nisam pisala, tako da će biti i ovaj. Ivanine kistove svakako neću kupovati, radije cu naručiti original pa dati i pola plaće ako treba. Tester cu naručiti još jednom čisto onako da vidim što će dalje biti od njega, tako da će iduci tester biti presudan za daljnje (ne)naručivanje.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sam razmišljala kupiti Tester zbog prekrasne kutije, to mi je na kraju i najdraži dio cijelog box-a, ali moram razmisliti hoću li tako podržati Ivanu dalje ili ne...

   Izbriši
 45. Nije toliko problem sto je to kopija, nego sto se prodaje kao da nije kopija. A cijena je sramota. Ne mozes mi kooiju prodavati po nesto nizoj cijeni od Zoeva kistova. Pa onda cu dodati jos 10 ili 15 eura i naruciti original. Svatko moze raditi sto zeli i tu mi ne mozemo nista, ali ne znam kako netko ide poceti biznis na taj nacin. Na ebayu i aliju su i bolje kopije po par dolara. Odakle cijena od cak 54 eura? Kako je to povoljno? Kako bilo, svakako nisam planirala probati, ne podrzavam animal cruelty, koliko god te koze ili sta su vec bile sretne. Ja se nadam da ce bilo koja blogerica u Hrvatskoj probiti se i razbiti ovu ustajalost kod nas bilo s cim. Ivana je to djelomcino odradila tester boxom, sad je pokusala s kistovima i dobro. Da ja osnivam svoj brend, ne vjerujem da bih na taj nacin krenula. Ali sretno joj u svakom slucaju.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja svakako ovako ne bi krenula... Prvo što bi napravila bi valjda dizajn koji nitko nikad nije vidio. Jest da bi ispočetka trošak bio veći, ali zar nije logičnije da ljudi prepoznaju ljepotu dizajna i kvalitetu i onda se kroz vrijeme sve to s početka isplati? Mislim, takvo je moje mišljenje, bolje steći vjernu klijentelu i zarađivati po malo, nego odmah nabit cijenu i pokušat se obogatit na brzinu...

   Izbriši
 46. U samom početku Ivanine objave sam ju podržala, javno, na fejsu od blogića, skužila sam da je kopija, al ono, mene kopije ne smetaju jer ovo fkt nije ni prva ni zadnja kopija ičeg...ali kako se klupko dalje odmotavalo, sve više mi je žao da sam se opće i oglasila jer ne volim negativnost u svom životu, niti petljanje u tuđi.
  Isto tak, sad se nas blogerice koje smo ju podržale trpa u isti koš, sad smo sve neiskrene...i žao mi je zbog toga, al ak netko to misli za mene, to je njegov problem, nit sam lagala na blogu, niti oću. Niti sam ju podržala radi free proizvoda jer s njom nisam nikad bila u kontaktu, ko što i ti kažeš, vjerojatno ni ne zna za mene, nije da me to dira.
  Enivj, sve ovo je hrpa bullshita, da se nisu toliko hvalili i govorili kak će bit nekaj neviđeno, nego da su rekli iskreno kak je, okej kopirali smo, u početku bude tako dok se malčice ne pokrenemo, još bi i mogla shvatit. Cijena im je smješna i ne znam ko bude daval toliku lovu, onda realno pričekat još mjesec dana i nadodat tu lovu i kupit Zoevu, al tko voli nek izvoli, svaka roba ima svog kupca i svatko zna di će sa svojom lovom.
  CF ne želim puno komentirat, koze šišanje ne boli, ali u kakvim uvjetima žive, to je drugi par rukava, tako da je izjava da je CF glupa.
  U početku mi je bilo žao za toliku količinu negativnih komentara (da se razumijemo ne mislim na kritke, bilo je fkt negativnih i zlobnih) i iskreno bio mi je šok kak su se neke cure na osobnoj razini našle uvrijeđene, pisale Zoevi i tako to. Ajde još mi je ok pisanje Zoevi da se raspita za labeling, ali daljnje pisanje u kojem se tužaka, ne znam...to izigravanje odvjetnika mi je smešno, Zoeva je huge brand, ne treba njima tamo neka ženska s foruma da im govori kaj se radi, pisanje onoj ženski na instaču da su joj maznuli fotku mi je isto smešno jer ono, koliko slobodnog vremena imaš da se javljaš svim tim ljudima. I to mi djeluje ko da ta osoba, tko god bila na nekoj osobnoj razini ima nekaj protiv Ivane, ali o tom potom, nije me briga. Svatko bira svoje bitke. Opravdanje za krađu fotke nema jer je sveto pravilo navođenje izvora. Ove isprike koje serviraju, nisu na razini jednih ozbiljnih poduzetnika.
  Znam samo da nit sam uvređena s njihovm potezom, nit me to dira na osobnoj razini, u početku sam ih podržala jer znam da je ljudski griješiti, ali svjesna greška na grešku, laganje, nisam glupa, ali status neću maknuti, nek bude tamo, još će ljudi srat kak sam prevrtljiva, kak seru i govore da se mišljenja mjenjaju ovisno s koje strane puše povoljniji vjetar.
  Sve u svemu, jako loše su krenuli, nadam se da se budu popravili.
  Za tester box sam ti nedavno na fejsu komentirala, ako se sjećaš, uglavnom, njega ne kupujem, niti oću dok se ne poprave, a sve dok budem u boxovima viđala sprejeve za kosu i deziće, od mene neće dobit ni lipe. Neću ti čestitat na iskrenosti jer to uvijek očekujem na blogu. :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da da sjećam se da si mi to rekla. Kod mene je znatiželja prevagnula i ako ništ drugo imam prekrasnu kutijicu za odlaganje :D

   Evo recimo ja nisam vidjela od svih tih 300 komentara da se nju nazivalo glupom, nesposobnom (kako su neki rekli da su ju vrijeđali, ne nisu...) nego su ljudi iznosili činjenice i rekli su joj da laže, što je istina. Lagala je da ne Zoeva private labeled (mislim kako uopće možeš nešto tvrditi a nisi sa sigurna) i onda op, kad se saznalo da je to laž sad kaže da je samo Zorya private labeled.

   Pa mislim, to svjesno radiš, svjesno lažeš i kad te prozovu za to ti još malo okreneš priču, reci mi jel to u redu?

   Mislim da ste vi koje ste ju podržale komentarom: ''pusti ljubomorne i zavidne'' ili ''to ti je taj naš balkanski mentalitet - ljubomorni na tuđi uspjeh'' zapravo pogriješile što ste to uopće išle napisati jer uopće niste gledali s tog stajališta o kojem mi cijelo vrijeme pričamo. To da se laže kupce kojima se ide prodati proizvod i to ne jednom, ne dva puta nego još i više. Samo su se nadovezivale laž na laž, to mi u cijeloj priči najviše smeta, čak me i tolko ne dira cijela priča oko cruelty free i dizajna koliko ono: kvaliteta je jednaka jer proizvodimo u istoj tvornici kao i Zoeva. Daj molim te! Puno informacija su iznijeli u kojima svjesno lažu i podcjenjuju našu inteligenciju...

   Izbriši
  2. Bravo! Sazela si sve kako treba i nadam se da ce drugim blogericama biti jasno da nismo nekolegijalne i zavidne kucke kako nas se proziva, vec potencijalni kupci i ljudi s mozgom koje vrijedja obmanjivanje pa dolazilo ono od Todorica ili Ivane Blazoti.

   Izbriši
  3. Slažem se, kutijica je stvarno lijepa. :)
   Bilo je ružnih komentara, al ih je pobrisala, bilo je čak i slikovnih...Naravno da nije u redu, ja je ni nisam podržala u laži, rekla sam gore zbog čega sam ju podržala.
   Nisam sve komentare okarakterizirala kao takve, a mislim da je naivno misliti da nema tamo cura koje su zavidne i koje su samo dočekale da pokrenu paljbu. Da se razumijemo, krivi su si sami i nakon kaj se sve to odmotalo i pokazalo, nemam namjeru nikavu podršku davat jer mislim da su sad pokazali svoje pravo lice/lica.
   Drago mi je da si napravila usporedbu kistova, valjda će one koje su namjeravale dat masnu lovu, vidjet ovaj post.

   Izbriši
 47. Sa svime se slažem, osobito sa ovim hoćemo li veličati Njemce i Zoevu, njihovi kistovi su stvarno savršenstvo. Nije mi jasno kako je tako jednostavno to iskopirano,ne znam ono i kistovi s ebaya manje ofirno kopiraju haha. Slažem se za to podržavanje "hrvatskog" branda,iako nisam iz RH već susjedna BiH ali rad bih podržala da je stvarno "hrvatsko". Samo ovo što se tiče cruelty free,mislim da ako se dlaka brije da to jeste cruelty free tako sam barem negdje čitala,jer ovce se koliko znam svakako moraju ošišati. Ali nebitno, to je svakako zanemarivo u odnosu na sve drugo.

  OdgovoriIzbriši
 48. Sve si mislim da li da nešto kažem ili je sve već rečeno.....
  Ne da mi vrag mira 😃
  Moj posao, i ljubav, je da ljudima uljepsavam život i prostor u kojem žive Svaki predmet, bio on utilitaran ili dekorativan( samo) izrađujem vrlo pomno...i jako sam ponosna na njega.
  To je posao-ljubav od kojeg živimo već 15 godina i na žalost svake godine je sve više jako loših, ružnih jeftinih (mislim nekvalitetnih) kopija.... I mi tu ne možemo ništa.....
  Oni koji nas kopiraju nisu ukrali samo ideju nego i dio tržišta i nama ugroziti egzistenciju...i mi tu, ponovo ne možemo ništa...
  Strašno je frustrirajuce kad ugledaš tako lošu kopiju da je tebe sram i imaš potrebu opravdavati i braniti svoj rad...Ali mi tu ne možemo ništa... Opet..
  Uzdamo se jedino u zdravu pamet i dobar ukus ljudi koji nas prepoznaju i cijene.
  Niko od nas svoje novce nije na cesti našao pa ajde da ih onda i trošimo na nešto što vrijedi i napravljeno je u dobroj volji i pošteno....

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Upravo tako! Žao mi je što se i vama to događa jer nema ništa tužnije kada godinama razvijaš ideju, provedeš ju u djelo i onda te netko iskopira... Tako da u potpunosti razumijem što želiš reći...

   Izbriši
 49. Kao book blogerica beauty blogerici: bravo!
  Mislim da ne trebam ništa drugo ni pisati, osim reći da je malo onih koji se usude izreći negativan komentar o bilo čemu (zbog straha od onih 'većih faca' ili vlastite nesigurnosti u ono što tvrde) pa posebno cijenim one koji drže do svog integriteta i iskrenosti. Jer čemu držati blog/stanicu ako na njoj nećemo iznositi vlastito mišljenje (još kad ga ovako potkrijepiš primjerima, što ti više treba)? Čije ćemo onda mišljenje iznositi?
  Pozdrav :*

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moram reći da mi je čast kolegice! :D Malo je onih koji se usude reći svoje mišljenje, jer je uvijek lakše ''ići niz dlaku'' i ne zamjeriti se ikome. To mi je totalno bezveze jer je sasvim normalno da se mišljenja razlikuju, ali ovako nešto je specifično jer tu ipak nije riječ o mišljenju nego djelu. Drago mi je da si svratila ovdje kod mene, svakako ću škicnuti i tvoj blog ;)

   Izbriši
 50. Pročitah sve, post i komentare. Reći ću ti samo ovo, VOLIM TE! <3

  OdgovoriIzbriši
 51. Izvrsna konstruktivna kritika u kojoj je svaka riječ na svom mjestu i apsolutno se slažem sa svim napisanim!

  OdgovoriIzbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin