Jeftino vs skupo #2 - Red Cherry trepavice - Original i fake

08:56


Prije nekog vremena javila mi se jedna osoba s jednim zanimljivim upitom, a on je bio da li bi htjela usporediti fake i original umjetne trepavice. Ideja mi se činila odličnom pošto je na tržištu mnogo fejkova, a netko ih vam može podmetnuti pod originale. Naravno to se može dogoditi osobama koje nemaju iskustva sa umjetnim trepavicama, pa ako im se na kraju ne svide i budu neugodne na očima, otpisat će cijeli ''rod'' umjetnih trepavica jer su zaključili da to ama baš ništa ne valja.

Naravno da sam prihvatila prijedlog te osobe koja me zamolila diskreciju pošto je došla do saznanja da ove fejkove prodaju u Hrvatskoj pod originale, a čak i koriste u nekim školama šminkanja. Što sam ja svojim očima vidjela i to me duboko razočaralo

Dočekala me vrećica Red Cherry fake i original trepavica. Na prvi pogled ovako možete reći da su prelijepe, imaju prelijep volumen, lijepo su uvijene i ne znam ni ja što još, ali svaka medalja ima dvije strane.

U ovom postu ću vam pokazati ogromne razlike između ovih trepavica i na kraju vam reći vrijedi li se petljati sa fejkovima ili možda ne. Ubacila sam ovaj duel u ovu svoju novu kategoriju na blogu jeftino vs skupo, makar se ne radi o skupim stvarima, ali cjenovno se definitivno rezlikuju i to u 250% višoj cijeni. Zvuči koma, ali zapravo nije, pa krenimo.Prvo ću započeti sa Red Cherry fake multipackovima. Svi znamo da RC trepavice dolaze u pojedinačnim pakiranjima, tako da je odmah jasno da su ovo fejkovi.


Na prvi opip, čovjek bi pomislio kako su divne i mekane i zapravo jesu, no imaju jedan ogroman problem, a to je njihova ''trakica'' koja se prislanja na naše trepavice i kapke.

PRVO: užasno ih je teško odlijepiti iz ambalaže, kao da su zalijepljenje nekim križancem super i uhu ljepila. To me prvo iznenadilo.

DRUGO: znate kako kvalitetne trepavice zadržavaju ovaj ''okrugliji'' oblik sa trakicom? Ove čim se odlijepe se skroz ili gotovo skroz izravnaju. To pripisujem debeloj trakici i ogromnoj količini ljepila koje je na njima.


Molim vas, možemo li pogledati koliko je ova trakica debela i koliko ljepila ima na sebi? Veliki no no od mene!


Za usporedbu, evo fake i original RC trepavica i razlike u debljini trakice, Rekla bih da fejkovi imaju 3 puta deblju trakicu i isto toliko više ljepila na sebi.

Pokušala sam to ljepilo nekako i skinuti, ali većina ljepila se nikako nije dala.

Sljedeći test nakon svih ovih je bio da vidim koliko su (ne)ugodne na očima. Ja jesam samouka i sve o šminki što sam naučila sam naučila preko interneta, a tako je i sa umjetnim trepavicama.

Imala sam nekoliko originala i nekoliko Ebay umjetnih trepavica i s nijednima nisam imala problema sa stavljanjem na oči. Ove trepavice, ljudi moji, one su nešto prestrašno. Prvi problem kao što sam rekla je da kada se odlijepe iz ambalaže da se potpuno izravnaju. Drugi problem da im je trakica predebela, treći da na sebi imaju hrpu ljepila. Kada sam stavila svoje DUO ljepilo na trakicu i normalno kao i uvijek sačekala da se malo posuši, ja ove trepavice nisam mogla staviti 10 minuta da mi ostanu na oku. Kada sam konačno uspjela, imala sam osjećaj da na trepavicama imam kamenje. Toliko su mi bile teške i neudobne da nisam mogla izdržati više od 10 min s njima... 

Čak sam napravila bila i look koje bi te trepavice upotpunile, ali na kraju su mi oči počele toliko suziti da sam ih morala skinuti. Tada mi je i čitav look pao u vodu jer ga je gomila suza doslovno rastopila i prvi put u životu izgledala sam kao one cure u američkim filmovima koje cmolje u full makeup-u pa su suze u svim mogućim bojama.

Osjećaj na očima mi je bio jako neugodan da definitivno neću više koristiti ove fejkove, čak su no-name Ebay trepavice za dolar puno bolje nego ove.


Sada ćemo usporediti pojedinačna pakiranja RC fejkova i originala. Red Cherry Originali se mogu kupiti još u ovakvim bijelim pakiranjima, ali zbog saznanja da ih kopiraju su promijenili pakiranje u crne kutijice koje ste mogle vidjeti na prvoj slici u postu.


Jedna najočitija razlika u ovim pakiranjima je da su originali (gore) zaklamani i ne može ih se otvoriti kao ove fejkove koji nisu (dolje). To je vrlo pohvalno pošto ih tako ne mogu svi živi pipkati, a znamo koliko bakterija ima na rukama. Ipak ovo ide na naše oči stoga je pohvalno kada su trepavice koje se prodaju u trgovinama zapečaćene.


Druga razlika je u tome da original (lijevo) ima nekako ravniju podlogu na kojoj su ispisani svi podaci (ime, broj...) nego ovi fejkovi koji su neravni.


Treća razlika je da su natpisi na original trepavicama potpuno mat dok to nije slučaj na fejkovima. Također na original RC trepavicama imate i znak trademarka kraj naziva Red Cherry ® dok ga na fejkovima nema.

Još jedna razlika je da sve RC trepavice imaju broj modela trepavica. U ovom slučaju to je #217, dok svi fejkovi imaju neku kombinaciju brojeva i slova.


Opet najočitija razlika je upravo u ovoj trakici i ljepilu. Vidimo li koliko ljepila ima na tim trepavicama? Čak se vidi na sredini i ispod trakice koliko je ljepilo, mogla bih reći, iscurilo.


Originali (namjerno sam uzela ove s prozirnom trakicom) kao da ni nemaju ljepila jer se to ljepilo ispod trakice ni ne vidi. Zato ih je lakše odlijepiti sa ambalaže, ali i lakše aplicirati na oči. Uz to, sve RC trepavice zadržavaju oblik nakon skidanja sa ambalaže, dakle lagano su zaobljene kao većina naših očiju. One su mi na očima udobne i nakon prvotnog osjećaja da sam ih stavila čak i zaboravim da ih nosim.

Fejkovi kod nas mogu kupiti za 10 kn po komadu i za 30 kn za multipackove. Cijene su doista niske, ali odmah po tome možete vidjeti da to nisu originali.

Originali (npr na Diviana web shopu) koštaju po 35 kn što je po meni super cijena za dobre trepavice. Zato sam na početku i napisala da je cijena originala 250% veća, ali vidite da to ipak nije toliko strašno, samo 25 kuna su originali skuplji :P

Po meni je jako loše što se ovakvi fejkovi prodaju po Hrvatskoj uz naznake da su original, stoga svakako pripazite kada ih kupujete na neprovjerenim mjestima (za Divianu znam da su uvoznik RC trepavica) kako se ne bi razočarale.

Ja ove fejkove nimalo ne preporučujem jer im je najgora mana upravo ta što su strašno neudobne i jako se teško stavljaju na oči. Sačuvajte si tih 10 ili 30 kn za nešto drugo.

Koristite li umjetne trepavice? Koje su vam najdraže? :)

You Might Also Like

5 komentari

 1. Red cherry nisam probala ali su mi divne, i bas se vidi razlika izmedju fejka i originala. Inace volim jako trepke iz danijel cosmeticsa, gypsy i andrea lashes, ardell..

  OdgovoriIzbriši
 2. probala sam koristiti umjetne trepavice,ali ne ide to meni.. i kada ih zalijepim, prilično su mi neudobne..
  imam neke no name trepke s eBaya..ali mislila sam naručiti još neke tako s ebaya,ali malo "bolje"..
  s obzirom da bih ja to nosila samo na neka bitnija događanja, na par sati, ne moram imati nešto ekstra,ali ne ni najgore sad haha
  ove trepke o kojima pišeš-nisam probala, ni fejk ni original..
  i zanimljiv je post, i koristan. daj iše takvih piši :D

  OdgovoriIzbriši
 3. Ja uvijek narucujem preko ebaya. Dobijem za dolar 10 pari trepavica i koristim ih na dnevnoj bazi. Ne pada mi na pamet dati 25 kn za original kojeg mogu staviti samo par puta, ako mogu kupiti za par kuna vise 30 pari trepavica. Ali naravno, protiv sam da se nesto sto nije original reklamira kao original.

  OdgovoriIzbriši
 4. Razlika vise nego ocita... I sama sam ljubiteljica trepavica posto svoje skoro ni nemam (smrc), pa uvijek gledam da si uzmem neke kvalitetne :D
  I katastrofa je sto sve prodaju pod originale, ne razmisljaju da to ipak ide na oci. Bogu hvala na beauty blogericama koje nas upozoravaju na ovakve stvari. Samo nastavite da i mi od nekog ponesto naucimo ;)


  OdgovoriIzbriši
 5. Fake su izgledaju plastično i imaju neki sjaj...na očima su užasno neudobne...
  Ja nisam znala da su fejk i kupila ih i to baš ovo veliko pakovanje.
  Sad znam pa više pazim šta kupujem

  OdgovoriIzbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin