Sigma 3DHD Max Kabuki & F83 Curved Kabuki kistovi

20:18


Stvar prva:
Ove kistove sam dobila početkom rujna.

Stvar druga:
Gdje je, pobogu, prošlo skoro 3 mjeseca?? Imam osjećaj da sam ove kistove dobila jučer, a kad ono danas doživljavam šok na šok.

Kao što se iz mog šokiranog uvoda (drama queen xD) da zaključiti, ove kistove testiram skoro 3 mjeseca i nekako mislim da je konačno došlo vrijeme za recenziju. Da sam znala da je prošlo toliko vremena, recenzija bi bila i ranije, ali kad si senilan, nisi svoj. Pojedi Snickers.

Ovi krasni kistići su mi došli u paketiću sa Pink Pande i iznenadili me kao vjerojatno nijedan paket do sada. Em nisam imala pojma o njemu, em su mi ga ukućani bacili negdje u prikrajak da me dočeka kada u 16h dolazim kući s posla i ja ga ni nisam skužila dok 3 puta nisam prošla kraj njega.

Onda je slijedila zbunjenost jer sam bila uvjerena da nisam ništa naručila sa Pande (i bila sam u pravu, duh), a onda veliko iznenađenje jer sam očekivala Makeup Revolution paletu, ruž ili nešto tome slično, a ne Sigma kistove koji su mi btw prvi u kolekciji.

Ako me redovito čitate, vjerojatno znate da su mi kistovi jedan od fetiša (Suzana molim ne komentirati ovo xD) i u posjedu sam Zoeve, Jessup-a, Real Techniquesa i razno raznih drugih kistova pa neke razlike i kvalitete mogu uočiti odmah na prvu kada primim kist u ruku. Odužila sam ga s uvodom, idemo mi krenuti na stvar.


Sigma 3DHD Max Kabuki & F83 Curved Kabuki kistovi* dolaze u ovim trokutastim plastičnim ambalažama koja ih štiti od vanjskih utjecaja. Unutra ima još jedan plastični dio koji drži kist na mjestu što znači da su dlačice savršeno sačuvane i u ravnom obliku u kojem trebaju biti.


Na kutijama su napisani svi podaci i makar mi je preslatka sa ovim holo slovima, morale su završiti u smeću jer nastojim biti manji hrčak skupljač nego inače #ponosimsesobom.


Kada izvadite kistove iz kutijice možete primjetiti koliko su divno napravljeni. Onaj tko je isprobao Ebay kineske kistove i recimo ove Sigma, doduše isto kineske kistove (jer su napravljeni u Kini) može odmah primjetiti nekoliko razlika.

Ovi kistovi u ruci imaju težinu jer je ova drvena drška kvalitetnija od onih jeftinih s Ebay-a. Vjerujem da je Sigma ima svoju tvornicu u Kini kao što to ima i Zoeva stoga ovakve dobre kistove jednostavno ne možete dobiti za 7$ na AliExpressu. Nažalost, probala sam naći, kupila sam, razočarala sam se, nije to to.

Do danas nisam znala da Sigma ima dvogodišnje jamstvo na kistove što je dobar pokazatelj da su kistovi kvalitetni. Ne mogu provjeriti tu tvrdnju jer su mi ovo prvi primjerci koje imam, ali u ova tri mjeseca ovi kistovi ne izgledaju kao da su korišteni. Naravno dok ih ne usvinjim puderom :D

Druga razlika od Ebay kistova je da ovi kistovi nisu imali nikakav miris, no ipak je preporučljivo ih prvo oprati pa tek onda koristiti. Nisu se linjali, a osušili su se potpuno u roku pola dana, ali ja svaki kist ostavim 24 sata na zraku kako bi bila sigurna da se sve lijepo osušilo. Drške se ne klimaju i svaki dio je čvrsto spojen. Zapravo, na dizajnu uopće ne mogu naći manu. Dlačice kistova su napravljene od antibakterijskih umjetnih vlakana.


Ova dva kista imaju patentirani oblik, drugačiji nego neki drugi kistovi i novi su im u asortimanu. Ovdje su gađali nišu da se ovi kistovi za razliku od drugih na tržištu mogu savršeno prilagoditi svim udubinama i izbočinama na licu, a kako im je to uspjelo čitajte u nastavku.


Prvi na redu je 3DHD Max kabuki kist koji je mlađi braco ''običnog'' 3DHD kabukija kojeg su imali u ponudi i prije. Za njega kažu da je veća i mekša verzija prijašnjeg.


S njime možete nanositi sve vrste proizvoda, bili oni tekući, kremasti ili u prahu. Ja sam oba kista isprobala sa tekućim puderom, bronzerom u kamenu i mineralnim puderom.


Ovdje gore je pogled sa svih strana kista, a ispod je pogled odozgora kako bi vidjele koliko je gusto zbijen ovaj kist.


Ovaj kist je gust, ali opet mekan. Nije mekan kao recimo Zoeva Silk Finish kist koji je najmekši oblačić koji sam probala do sada, ali ovom kistu je to i prednost. Kako pitate se? Tako što ovaj kist lagano blenda puder koji je tekuć poput seruma ili onaj koji je gust kao plava Nivea. Isprobala sam ga sa svim puderima koje imam i sve je izblendao u sekundi. Njegov oblik je veoma zanimljiv i moram priznati da sam isprve mislila da je ovo još jedno izmišljanje tople vode kako bi zaradili u kozmetičkom svijetu.

Bila sam, ali i nisam, u pravu. Naime ovim kistom stvarno možete doći u sve rupice, ugibe, pregibe, izbočine, udubine i sve neravnine na licu jer ima oblik trokuta (baš i ne, ali ajde kužite usporedbu) pa ovim najužim dijelom uspijem izblendati i korektor ispod očiju bez korištenja drugog manjeg kista.

Tijekom blendanja ne ostavlja one ružne poteze po koži. Kist ispunjava svoju ulogu s tekućim puderom, ali njime možete nanositi i bronzer. Dakle kada sam ga nanosila vrhom tj najvišim dijelom kista sam prošla po bronzeru i tako tim dijelom prvo na kožu ispod jagodica, a onda kada je većina proizvoda ostala na koži sam to izbendala laganim potezima kistom. I tu svrhu je ispunio kako treba te ja na ovaj kist nemam apsolutno nikakve zamjerke.

Možete li isti efekt dobiti sa nekim drugim kistom? Možete samo što je za neke poslove ovaj kist olakšanje, tipa nanošenje i blendanje pudera i korektora ispod očiju. Super kist kada sam u žurbi, a to je dakle svako jutro :D


Sljedeći na redu je F83 Curved Kabuki za koji tvrde da njegov zaobljen oblik savršeno odgovara liniji čeljusti i udubljenu obraza. Nećemo komentirati ako to udubljenje kod obraza nemamo jer smo ljubomorni na one koje imaju istaknute jagodice #daljubomornasam.
Ovaj kist je dosta gušće zbijen nego prethodni i ima kompaktniji oblik. Stoga osim za tekući puder je definitivno i bolji izbor za recimo mineralni puder u prahu jer mu se dlačice ne razilaze tijekom nanošenja pa puder u prahu neće letiti po svuda.

Tekući puder nanosi lijepo, bez ostavljanja poteza po koži i skroz jednostavno blenda i najgušći puder. Mogu potvrditi da je s njim lako nanositi puder i na liniji čeljusti, ali tako mi je sa svim kistovima pa tu ne mogu reći da je ovaj kist revolucionaran. Ulogu koja mu je namjenjena ispunjava s po' snage i ne mogu mu, kao ni prošlom kistu, naći zamjerku što se tiče kvalitete izrade i funkcionalnosti.

Od ova dva kista više mi se svidio 3DHD Max Kabuki jer mi njegov oblik više odgovara pošto sa Curved kabukijem nisam mogla izblendati korektor ispod očiju jer je prevelik i preokrugao za to područje. Kistove možete naručiti sa Pink Pande ili službene Sigma stranice i na obe stranice im je cijena oko 190 kn za svaki kist.

Sada opet dolazimo do njihove cijene i da li je opravdana. Po meni za kvalitetan kist za tekući puder to nije visoka cijena. Zoeva kistovi kao primjer su nešto malo jeftiniji od Sigme (gdje realno gledajući plaćate i samo ime/brend) i na kraju krajeva vi sami odlučujete što je za vas bolje. Ovaj inovativni oblik koji bi trebao olakšati i ubrzati nanošenje proizvoda ili klasični oblik koji možete dobiti i kod Real Techniques kistova koji su još jeftiniji od Zoeve.

Moje iskustvo je da ću radije uložiti u kvalitetan kist da ga imam 3-4 ili 5 godina (nebitno bio on MAC, Zoeva ili Sigma) i da kroz to vrijeme ne kupujem neki šrot koji će me doći 40 kn, ali će mi se raspasti za par mjeseci. Kada uz to pogledate i dvogodišnje jamstvo koje daje Sigma na sam dizajn, ali i na same dlačice koje su napravljene od Sigmax materijala koji je testiran da izdrži sve moguće uvjete, osigurani ste barem dvije godine s bilo kojim kistom.

Na kraju krajeva drago mi je da sam isprobala ove kistove jer sada znam što očekivati od Sigma kistova. Možda se u budućnosti počastim još kojim primjerkom :)

Jeste li isprobale Sigma kistove? Koji su vam omiljeni primjerci? :)

*PR PROIZVODI

You Might Also Like

3 komentari

 1. Odlicna recenzija, nisam ih isprobala. Koristim Real Techniques, ali posle ove recenzije, mislim da cu ih uzeti.
  http://glamfashioncat.blogspot.rs

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I ja imam RT kistove, ali ovi su mi novi dragani u kolekciji :D

   Izbriši
 2. nisam ih probala. koristim Jessup kistove, essence, ali i s ebaya :D

  OdgovoriIzbriši

Svaki komentar je dobrodošao, hvala! :)

Slijedite me :)

Follow on Bloglovin